Ledande helhetsleverantör inom solenergi, laddning och lagring med internationell erfarenhet

Ledande helhetsleverantör inom solenergi, laddning och lagring med internationell erfarenhet

Region: Stockholm

Omsättning: 300-400 mkr

Vi har fått uppdraget att hitta nya ägare till väletablerade verksamheter inom förnybar energi. Bolagen är inriktat mot projektering, driftsättning och drift av storskaliga solenergianläggningar och solparker. Bolagen har majoriteten av sina projekt i Sverige men bedriver även verksamhet i övriga Norden, Baltikum och i Östeuropa. Omsättningen för det senaste verksamhetsåret uppgick till ca 305 Mkr med positivt resultat och Bolagens orderstock pekar på fortsatt kraftig tillväxt.

Beställ PM

OBS! Intressent är inte garanterad att få PM. Eftersom antalet intressenter kommer vara stort måste vi begränsa antalet som får tillgång till PM och träffar ägarna. Innan ni får PM kommer vi att begära in ytterligare information från er. Ägare kommer sedan godkänna vilka vi får skicka PM till.

Om verksamheten

Bolagen erbjuder ett helhetsansvar, med allt från projektering till montering, installation, och driftsättning, kombinerat med hög expertis i syfte att skapa skräddarsydda solenergilösningar som är anpassade efter kundernas behov och önskemål.

Bolagen har en utpräglad B2B strategi och vänder sig främst till större mark- och fastighetsägare som är intresserade av att både få tillgång till lägre energikostnader, öka värdet på sina fastigheter samtidigt som man deltar i den gröna omställningen och förbättrar sin klimatprofil.

Bolagen är en partner som inte enbart levererar lösningar utan också delar och förstärker sina kunders klimatvisioner och ambitioner vilket gör dem till en efterfrågad resurs i kundernas strävan efter grön omställning och hållbar framgång.

Bolagen har lång och gedigen erfarenhet att projektera, leda och driftsätta solenergi-anläggningar.

Den operativa ledningen är intresserade att fortsätta vara verksamma i Bolagen.

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Helhetsansvar: Bolagen erbjuder ett helhetsansvar, med allt från projektering till montering, installation, och driftsättning, kombinerat med hög expertis i syfte att skapa skräddarsydda energilösningar som är anpassade efter kundernas behov och önskemål.
  • Lång erfarenhet: Med en för branschen lång historik och erfarenhet som sträcker sig tillbaka till 2014, har Bolagen varit i framkant när det gäller installation av energilösningar över hela Sverige. Bolagens djupa och samlade kunskap om komplexa lösningar erbjuder en trygghet och tillförlitlighet.
  • Teknologi: Bolagen bygger energianläggningar med marknadens främsta system och håller ständigt ögonen öppna för teknologiska framsteg. Bolagens nyfikenhet och höga krav på leverantörer innebär att kunderna alltid får tillgång till de senaste och mest effektiva lösningarna, vilket maximerar deras investering.
  • Erbjuder investeringar som ger kostnadseffektiv framtid: Bolagens mål är att hjälpa kundernas organisation att göra en hållbar förändring, sänka energikostnaderna och uppnå hållbarhetsmål. De erbjuder en komplett lösning som inte bara omfattar installationen av anläggningar, utan även en vägledning mot en mer hållbar och kostnadseffektiv framtid.
  • Internationell erfarenhet av stora projekt och anläggningar: Bolagen har en bevisad förmåga att hantera och leverera komplexa och stora projekt med krävande beställare, även utomlands.
  • Välpositionerat för tillväxt: Bolagen är väl etablerat på en marknad som har en långsiktigt stabil tillväxt. En stark orderstock borgar för en positiv omsättnings- och lönsamhetsutveckling. Bolagens organisation är väl förberedd för en större tillväxt rent omsättningsmässigt.
  • Återkommande kunder: Mer än 50% av Bolagens intäkter kommer från återkommande kunder.
  • Stor projektportfölj: Bolagen har ca 30 projekt i sin egen projektportfölj, som kan leda till projekt värda hundratals miljoner när de får godkända tillstånd, med förväntad god lönsamhet. Bolagen har en välutvecklad förmåga att affärsutveckla, både inom den egna verksamheten och genom nya erbjudanden och tjänster till marknaden.
företagsförmedlningen

Ekonomi

**
Nyckeltal (mkr)

Omsättning

Rörelseresultat

EBIT %


2022-12

202

5,9

2,9 %


2023-12

305

5,6

1,8 %


2024-12

330

12,5

3,8%


2025-12

500

30

6,0%

**Samtliga siffror är avrundade av anonymitetsskäl.

företagsförmedlningen

Ditt team

David Hedlund

Företagsmäklare

070-934 92 99
david.hedlund@ffkf.se

Carl Erik Sars

Företagsmäklare

070-743 22 13
carlerik.sars@ffkf.se
Call Now Button