Om oss

Företagsförmedlingen har varit verksamma sedan 2005 och var från början kopplade till en svensk storbank. Numera består vi av en fristående och rikstäckande organisation med ett femtiotal medarbetare som är specialister på köp och försäljning av ägarledda företag med ett försäljningspris inom ca 10–300 miljoner. Sedan start har vi genomfört över 2 000 affärer .

företagsförmedlingen

Leder och driver hela försäljningsprocessen

Om du står inför generationsskiften, eller överväger att sälja ditt företag, alternativt funderar kring företagsförvärv eller behöver en värdering, står våra erfarna transaktionsrådgivare tillhands genom hela processen. Processen börjar alltid med ett förberedande arbete inför ägarförändringen och avslutas först när överlåtelsen är klar. Vi har dessutom tillgång till ett antal samarbetspartners, vilket blir till nytta i frågor som rör allt från juridik och skatter till företagsekonomi och finansiering.

Vi är anslutna till   

Vi nyttjar verktyget Due Complience i vårt arbete mot penningtvätt, läs mer om lagkraven på nedanstående länk:

Läs mer om penningtvättslagen

företagsförmedlingen

Vi är nära både säljare och köpare

Vårt kontaktnät är både stort och effektivt. För att vara nära marknaden och nå ut till både säljarna och köparna har vi en rikstäckande och samverkande mäklartjänst över hela landet där vi använder och koordinerar kontaktvägar samt den samlade erfarenheten hos våra transaktionsrådgivare.
Vårt eget nationella matchningssystem underlättar att hitta rätt köpare till varje försäljningsobjekt och vice versa. Matchningssystemet gör det även möjligt att få fram de senaste budgivarna inom en viss bransch.


Vi har nära kontakt med fler än 1 000 investerare som löpande köper företag. Via 500 företagsbesök per år, samt genom våra samarbeten med de stora affärsbankernas företags- och privatrådgivare runt om i landet, knyter vi ständigt nya kontakter med investerare i Sverige och utomlands.

företagsförmedlingen

Våra samarbetspartners

När det gäller mindre och medelstora, ägarledda företag, med en omsättning under 30 mkr samarbetar vi med Bolagsbron. Bolagsbron erbjuder professionella tjänster som omfattar hela försäljningsprocessen, med allt från presentation av ditt företag till avslut och tillträde, och skräddarsyr försäljningsprocessen efter dina önskemål och behov.

företagsförmedlingen

Vi sponsrar:

Antal år erfarenhet
1 +
Antal affärer
1 +
En företagsmäklare sitter och jobbar vid en dator
Två företagsmäklare pratar med varandra vid en dator
Tre företagsmäklare har ett möte tillsammans
Call Now Button