Tentipi AB får ny huvudägare i NPB Invest AB

Tentipi AB får ny huvudägare i NPB Invest AB

Bransch:

Tentipi AB, världsledande tillverkare av tältkåtor, har fått en ny huvudägare i form av NPB Invest, båda med norrländska rötter. Andreas Leben Arnewid har varit Tentipi-grundaren Bengt Grahn´s rådgivare i processen att hitta en ny långsiktig huvudägare.

Bengt Grahn grundade bolaget 1989. Tentipi tillverkar och säljer tältkåtor för event, adventure och glamping. Med en omsättning på 85 Mkr för det senaste verksamhetsåret och ett rörelseresultat på 15 Mkr är bolaget idag en ledande, global aktör i segmentet.

Bolaget har sitt ursprung i Sameland och har idag verksamhet och egen produktion i Moskosel Norrbotten, Sunne Värmland samt Qingdao Kina. Försäljningen sker genom ett 100-tal distributörer och återförsäljare runt om i världen.

NPB Invest AB, med huvudägaren Petter Mikaelsson, är ett värderingsstyrt investerings-bolag som tror på att långsiktig hållbar tillväxt uppnås genom något större än de produkter och tjänster som deras portföljbolag säljer, dvs människorna bakom produkterna och tjänsterna. Företaget drivs med engagemang fokuserat på ledarskap, affärsmannaskap och på att skapa samsyn för utvecklande lönsam tillväxt av människor och företag.

Koncernen består idag av 26 företag i 9 olika branscher. Företagen har en gemensam omsättning på +1 700 miljoner och drivs av +375 kompetenta och engagerade medarbetare.

Fr.v. Bengt Grahn (Tentipi), Petter Mikaelsson (No Plan B) och Andreas Leben Arnewid (Företagsförmedlingen)

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button