Infralogistic förvärvar Hisings-Backa Åkeri AB

Infralogistic förvärvar Hisings-Backa Åkeri AB

Infralogistic fortsätter att utveckla sin verksamhet i Göteborgsregionen genom att ingå avtal om förvärv av Hisings-Backa Åkeri AB. Företagsförmedlingen, genom Jonas Hultgren och Andreas Arnewid var säljarnas rådgivare i försäljningsprocessen.

Hisings-Backa Åkeri AB har verkat i branschen sedan 1971 och är verksamma i Göteborg. Kärnverksamheten består till huvudsak av att vara en leverantör av bygg- och anläggningstjänster. I Bolagets transport- och maskintjänster ingår kran- och specialfordon, schakt och anläggning samt renhållning/avfallshantering.

Bolagets affärsidé är att erbjuda högkvalitativa och miljösmarta transporter anpassade efter kundernas önskemål och behov. Transporterna ska utföras med hållbarhet i fokus, både för miljön och människors hälsa.

Hisings-Backa Åkeri AB omsatte under 2021 ca 40 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att komplettera Infralogistics marknadsnärvaro i en av Sveriges mest expansiva regioner genom att förvärva Hisings-Backa Åkeri AB. Genom förvärvet säkerställer vi resurser för att kunna utveckla och tillgodose våra kunders växande behov. I Hisings-Backa Åkeri AB finns en långvarig kompetens och stor erfarenhet som tillsammans med vår övriga verksamhet kommer att möjliggöra en stor potential för våra befintliga och nya kunder. Våra medarbetare och kunder får större möjligheter att utvecklas tillsammans. Vi hälsar alla medarbetare och kunder välkomna, säger Infralogistics Martin Lindström.

– Vi ser detta som ett naturligt steg att ta för att vi, tillsammans med våra medarbetare ska kunna utvecklas och tillgodose våra kunders efterfrågan även framöver. Att dessutom kunna erbjuda befintliga kunder ett bredare utbud är en efterfrågad möjlighet. Detta är ett första steg på en ny resa där vi ska fortsätta att utveckla bolaget tillsammans, säger Nicklas Andersson.

Tillträde genomförs under Q2.

-Vi kommer få ser mer av Infralogistic, vilket är en snabbt växande gruppering med ett starkt erbjudande som även erbjuder fortsatt utveckling av duktiga medarbetare. Det har varit en lång process och det känns bra för alla parter att affären är i mål. Nu kan de påbörja ny spännande resa, säger Jonas Hultgren på Företagsförmedlingen.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button