Hjo Installation växer genom förvärv av El-ktra AB och El-ktra Solar AB

Hjo Installation växer genom förvärv av El-ktra AB och El-ktra Solar AB

Hjo Installation växer inom elinstallation i Halland och gör det första förvärvet av ett solcellsföretag. 

-Vi växer i Halland med ett nytt elföretag samt vårt första solcellsföretag. Dessa förvärv känns väldigt spännande och helt rätt i tiden, säger Christoffer Olbrich, koncernchef Hjo Installation.

Hjo Installation har förvärvat 100 procent av aktierna i El-ktra AB och El-ktra Solar AB med tillträde den 18 oktober. Med förvärvet tar Hjo Installation, en koncern inom installation och energioptimering ett ytterligare steg mot ett erbjudande med branschledande helhetslösningar för installation, energieffektivisering och nu även med eget solcellsföretag. Bolagen omsätter cirka 50 MKR och har trettiotre anställda.

-Förra veckan blev det klar med vår duktiga energikonsulter Creanova och denna veckan ett jättefint elföretag som även har ett solcellsföretag. Vårt erbjudande och kunskap stärks betydande med denna affär, säger Christoffer Olbrich, koncernchef Hjo Installation.

-Denna affär känns mycket inspirerande och vi ser fram emot att utvecklas ytterligare med en stor organisation i ryggen. Vi går in i Hjo Installation då det är en stor möjlighet att ta våra företag till nästa nivå genom det samarbetet som finns i koncernen. Vi ser fram emot att utveckla och stärka verksamheten i Varberg och Hallands län, säger Niko Sioutas, VD El-ktra Solar och Patrik Tilly, VD El-ktra.

Företagsförmedlingen, genom Jonas Hultgren och Andreas Leben Arnewid, var säljarens rådgivare i försäljningsprocessen.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button