Hjo Installation köper ventilationsinstallatören Cove i Göteborg

Hjo Installation köper ventilationsinstallatören Cove i Göteborg

Hjo Installation har förvärvat Cove i Göteborg AB verksamma inom comfort och ventilation. Bolagets geografiska marknad omfattar främst Göteborg med omnejd och kundgruppen består till största del av byggbolag och fastighetsförvaltare i regionen.

Cove grundades under tidigt 1980-tal har sedan 2013 ägts och drivits av vd:n Andreas Widman tillsammans med delägaren Robert Uttertröm.

Företaget erbjuder totalentreprenad inom inneklimat, ventilation, komfortkyla samt styr- och reglerteknik med inriktning i första hand på totalentreprenader.

Omsättningen uppgick till ca 30 mkr med god lönsamhet. Ägargruppen till Hjo Installation Invest består av en grupp entreprenörer och investerare med bred erfarenhet från ledande positioner.

Koncernen består nu av 22 installationsföretag med en gemensam omsättning på en miljard kronor och en vinstmarginal (EBIT) på drygt 11 procent. Koncernen har 530 medarbetare.

Hjo Installation Invest AB mål är att genom förvärv och organisk tillväxt skapa en stark grupp av installationsföretag, med geografisk närhet till varandra, där de lokala ledarna får stort inflytande för både sin egen region och helheten i koncernen.

– Med detta förvärv spränger vi inte bara miljardgränsen utan förstärker rejält vårt ventilationserbjudande i väst, säger Hjo Installations koncernchef Christoffer Olbrich.

Företagsförmedlingen, genom Andreas Arnewid och Jonas Hultgren, var delaktiga som säljarens rådgivare i processen.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button