Hjo Installation blir ny ägare av Lindströms Plåtslageri i Gällivare AB

Hjo Installation blir ny ägare av Lindströms Plåtslageri i Gällivare AB

Per den 13 december får Lindströms Plåtslageri i Gällivare AB en ny huvudägare i Hjo Installation. Lindströms Plåtslageri är en totalleverantör inom ventilation och byggnadsplåt med Malmfältet som marknad. Företagsförmedlingen, genom Jonas Hultgren och Andreas Arnewid, var säljarens rådgivare i processen.

Lindströms Plåtslageri i Gällivare AB er verksamma inom ventilation, byggnadplåtslageri, service och totalentreprenader mot främst företagskunder så som privata bygg-, ventilations- och industriföretag samt kommuner.  Bolaget har avtal med LKAB och Gällivare Kommun samt ett stort lokalt samarbete med flertalet företagen i Gällivare.

De senaste åren har Bolaget förberett sig organisatoriskt för en utökad efterfrågan av tjänster inom ventilation och byggnadsplåtslageri.  Bolaget omsätter ca 32 Mkr och har i dagsläget 12 anställda medarbetare.

Hjo Installation är en svensk koncern som består av ett stort antal lokala bolag inom energioptimering, el, VS och ventilation. Med kompetens, ansvarstagande och nytänkande skapar de så ekonomiskt effektiv energianvändning som möjligt, samtidigt som den gör minimalt avtryck på klimatet.

Koncernen omsätter ca 2,7 miljarder kronor och består idag av 54 dotterföretag med totalt 1 300 medarbetare.

-Vi är glada och hedrade att företräda  ägarna och gläds åt att Lindströms Plåtslageri nu är en del av Hjo Installation. Det är ett välskött företag med dedikerade ledare som framgångsrikt har byggt upp sin verksamhet och det kommer att finnas synergier med andra bolag inom gruppen. Vi är övertygade om att deras expertis inom sin nisch kommer att bredda möjligheterna för hela Hjo-koncernen, säger Jonas Hultgren Företagsförmedlingen.

Fr.v. Emil Björk (Lindströms Plåtslageri), Christoffer Olbrich (Hjo Installation), Johan Lindström (Lindströms Plåtslageri) och Jonas Hultgren (Företagsförmedlingen)

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button