HG Handverksgruppen AB har ingått avtal om förvärv av Paintab AB

HG Handverksgruppen AB har ingått avtal om förvärv av Paintab AB

Paintab AB, som bedriver måleriverksamhet i Trollhättan, har per den 1 oktober ingått avtal med HG Handverksgruppen AB gällande en överlåtelse av samtliga aktier i bolaget.

Paintab AB har stort yrkeskunnande med fin service och består idag av ett 20-tal målare. Kunder återfinns bland annat inom kommun, statliga verk, fastighetsbolag, bostadsrätts-föreningar och byggföretag. För det senaste verksamhetsåret uppgick omsättningen till ca 28 Mkr med ett EBIT på ca 5,6 Mkr.

HG Handverksgruppen AB är ett dotterbolag till HG Håndverksgruppen Norge AS. HG-koncernen består av 59 bolag och omsätter 2,6 mdr NOK med ca 1 600 anställda. Storägare i HG är FSN Capital Fund V.

”Håndverksgruppen er veldig glad for å få Paintab inn blant våre andre dyktige selskaper. Vi er spesielt imponert over deres fokus på sine lokale kunder og en solid utvikling over tid. Ledelsen og eierne i Paintab har villet fortsette å drive og utvikle sitt selskap, og det får de nå sjansen til innenfor vår voksende gruppe av selskaper i Sverige”, säger Øyvind Emblem, CEO Håndverksgruppen AS.

”Vi har drivit Paintab i 20 år och ser att bolaget ska leva i många år framöver. Detta tryggar vi genom en ny ägare med stark vision om att växa inom måleri. Vi som säljare kommer att vara kvar i bolaget framöver och ser fram emot att utveckla samarbeten med andra målerier inom koncernen för att tillsammans växa vidare”, säger Mårten Mårtensson VD på Paintab.

Det har varit en fin dialog genom hela processen med både köpare och säljare med mycket siffror men också en hel del själ och hjärta.  Köparnas due-diligence genomfördes med god struktur och ordning och var relativt omfattande, säger Patric Ljunggren.

Detta visar på den vikt de lägger att hitta rätt bolag att växa vidare med framåt, och som säljarna uttryckte det, ”bra att veta att både tidigare och kommande förvärv gått igenom samma process vilket är en fin kvalitetsstämpel på resan framåt tillsammans med övriga bolag i koncernen”, fortsätter Patric.

Vi tackar Delphi, säljarnas juridiska ombud, för fint samarbete. Köparna hade vi med oss digitalt via Teams!

Fr.v. Patric Ljunggren (FF), Mårten Mårtensson (säljare), Mats Sörensen (säljare) och Christoffer Mangelus (Delphi).

Ditt team

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se

Patric Ljunggren

Företagsmäklare

073-622 99 05
patric.ljunggren@ffkf.se
Call Now Button