Heinex får ny ägare i Nicklas Norling som har lång erfarenhet inom städindustrin

Heinex får ny ägare i Nicklas Norling som har lång erfarenhet inom städindustrin

Bransch:

Heinex AB har per den 31 maj förvärvats av Nicklas Norling. Nicklas har lång erfarenhet av städindustrin sedan tidigare bl.a. som delägare av Malmöbaserade Nordic Cleanware.

Heinex AB har en lång tradition som leverantör till en bransch med uppgift att fylla ett av de mest grundläggande behoven i samhället, tvätt av textilier.

Heinex har varit verksamma sedan slutet på 1930-talet. Vid starten bestod verksamheten av två familjeföretag med olika inriktningar inom samma industri som sedan slogs ihop till ett och Heinex AB bildades.

Bolaget har idag, vid sidan om tvätteriindustrin, kunder inom områden som sjuk- och vårdhem, landsting, kommuner, hotell, restauranger, industriföretag, mattuthyrare, idrottsföreningar med flera.

Bolagets omsättning uppgick till ca 24,4 Mkr per 2021 med ett EBIT-marginal på ca 4 %.

Nu byter företaget ägare till Nicklas Norling.

-Det känns spännande att ta över stafettpinnen för ett så välgrundat och stabilt företag som Heinex. Potentialen är stor och med en så erfaren personal kommer våra befintliga och framtida kunder ha möjlighet att expandera tillsammans med oss. Vi ser väldigt ljust på framtiden, säger Nicklas Norling.

Företagsförmedlingen, genom Peter Stenfell och Thomas Nordqvist, var säljarens rådgivare i försäljningsprocessen.

Ditt team

Din sökning har inga resultat

Call Now Button