Green Landscaping Group förvärvar Markbygg

Green Landscaping Group förvärvar Markbygg

Green Landscaping Group AB (publ) har idag tecknat avtal om att förvärva Markbygg Anläggning Väst AB (”Markbygg”) med en omsättning på ca 300 mkr med ett resultat på ca 50 mkr. Företagsförmedlingen, genom Andreas Arnewid, var delaktiga i affären som säljarens rådgivare.

Markbygg är ett ledande mark- och anläggningsföretag i Västra Götaland med bas i Uddevalla och har ca 60 medarbetare. Bolaget är verksamt inom markentreprenad med specialisering inom vatten och avlopp, och kunderna återfinns främst inom den offentliga sektorn, såsom kommuner, stat och kommunala bolag.

– Markbygg är ett modernt företag, med hög grad av digitalisering och väl utvecklade processer. Företaget verkar på en intressant marknad och levererar tjänster med stor kundnytta. Vi har fört en dialog med ägaren Stefan Lundh och delar gemensamma värderingar, säger Johan Nordström, CEO, Green Landscaping Group.

– Genom att vara en del av Green Landscaping Group ser jag möjligheten att bevara vår egen kultur och fortsätta utveckla vår verksamhet på nya sätt. Vi får nya kollegor i gruppen med vilka vi kan dela vårt kunnande och kompetens. Att hamna i ett sammanhang som detta värdesätter jag mycket, säger Stefan Lundh, VD, Markbygg Anläggning Väst.

Green Landscaping Group förvärvar 100 procent av aktierna. Affären är villkorat av Konkurrensverkets godkännande och väntas slutföras under första kvartalet 2022.

-Det är en förmån att få bistå och leda bolags-ägare genom en försäljningsprocess. Det är många delar som ska synkas och allt arbete når sitt crescendo en dag som denna. Jag är tacksam för att fått lära känna parterna och ser verkligen det goda i denna affär. Det är genuint glädjande att se att företaget hamnar i rätt händer, säger Andreas Arnewid, Företagsförmedlingen.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se
Call Now Button