Frigoscandia förvärvar Götene Kyltransporter

Frigoscandia förvärvar Götene Kyltransporter

Frigoscandia AB har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Götene Kyltransporter AB (”GKT”). Konkurrensverket ska nu ge ett slutligt godkännande innan ett ägarbyte träder i kraft. Företagsförmedlingen har varit säljarens rådgivare i försäljningsprocessen.

GKT, grundades 1976 av Ulf Johansson med huvudkontor i Götene, bedriver transport och lagring av både tempererade och koloniala livsmedel. GKT omsätter ca 350 miljoner, ca 300 anställda och förfogar över 90-talet lastbilar med efterfordon. De tre tempererade lagren om totalt 45 000 pallplatser är belägna i Götene och Lidköping. 

Frigoscandia, grundades 1948 och omsätter mer än 3 miljarder, är Nordens ledande aktör inom tempererad livsmedelslogistik, och har som strategi att vara en helhethetsleverantör av logistiktjänster till livsmedelsbranschen. Inom ramen för denna strategi stärker man nu sitt logistiknätverk genom förvärvet. 

– GKT verkar i en viktig livsmedelsregion som ytterligare förstärker Frigoscandias närvaro i detta strategiska område, vilket kommer att innebära en ökad service till företagens gemensamma kunder, säger Peter Haveneth, VD på Frigoscandia. 

– Det känns väldigt positivt för oss att nu ingå i Frigoscandia-koncernen. Logistikbranschens omställning mot FNs globala klimatmål är viktig, där vi nu tillsammans med Frigoscandia kan öka vår gemensamma omställningstakt mot en fossilfri logistik säger Ulf Johansson, ägare av GKT. 

– GKT är det andra tilläggsförvärvet för Frigoscandia under Mutares ägande på mindre än ett år vilket bevisar vår ambition att stärka och utöka Frigoscandias position som den ledande aktören i Norden för tempererad livsmedelslogistik säger Marcus Österberg, Senior Investment Manager, Mutares SE & Co. KGaA. 

– Det är en förmån att få bistå ägare Ulf med familj genom denna process. Decennier av träget entreprenörskap har byggt bolaget till vad det är, och många delar ska falla på plats till en dag som denna. Genuint glädjande att se företag som detta komma i goda händer för fortsatt utveckling, säger Andreas Leben Arnewid, Företagsförmedlingen.

 

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button