Företagsförmedlingen var säljarens rådgivare när Frilight Consulting förvärvade FRINAB Fristad Industri AB

Företagsförmedlingen var säljarens rådgivare när Frilight Consulting förvärvade FRINAB Fristad Industri AB

Bransch:

Från den 8 augusti blev Frilight Consulting AB ägare till FRINAB Fristad Industri AB vilka är specialiserade på att leverera högkvalitativa lösningar inom kablar, kablage, komponenter och montering. Frinab med dotterbolag omsätter ca 54 mkr med ca 20 medarbetare.

Frinab tillhandahåller kabel och komponenter för tillverkningsindustrin. De tillverkar många av sina komponenter själva. Huvuddelen av komponenterna köps dock in från välrenommerade europeiska tillverkare. Under Frinab finns även designvarumärket NUD Collection med kunder internationellt.

-Som ett naturligt steg i vår fortsatta utveckling ser vi Frilight Consulting som en attraktiv och kunnig partner där vi tillsammans tar oss vidare på vår utvecklande och inspirerande resa. Det är kul, stimulerande och engagerande att vi får in en ny partner som kan bidra med klokskap, kontakter, driv och framåtanda, säger Bo Hennings, vd för Frinab, som kommer att jobba vidare i en utökade roll efter förvärvet.

Frilight Consulting AB är ett ägarbolag/investeringsbolag som i sin tur äger bl.a. Frilight. Företaget har 30 års erfarenhet i branschen och är en etablerad partner som levererar belysningslösningar till både små och stora företag. Företaget erbjuder bland annat belysning till husvagnar/husbilar, hembelysning och marinbelysning med mera. Frilight Consultings omsättning uppgår till ca 97 Mkr och har ca 60 anställda medarbetare.

Frinab blir en del av Frilight Consultings affärsområde Belysning, som Andreas Christensson ansvarar för.

-Vi är glada över att Frinab har valt att bli en del av Frilight koncernen. Bolaget har en stark position på sina affärsområden och är ett attraktivt komplement till vår nuvarande portfölj. Vi ser fram emot vår och Frinabs fortsatta utveckling framöver tillsammans med Bo och övriga medarbetare”, säger Andreas Christensson, operating owner på Frilight Consulting.

Företagsförmedlingen genom Patric Ljunggren, var säljarens rådgivare i processen.

-En process som har fått ta sin tid där vi haft ett stort antal intressenter och slutligen landat i en fin lösning för både köpare och säljare. Frilight och Frinab har en historia tillsammans genom ägande inom släkten, och bolagen har för många år sedan varit gemensamt för att delas upp i två, och nu åter samlas under en ägare. Jag ser fram emot att följa utvecklingen för bolagen framåt och önskar nya ägarna stort lycka till. Tackar även säljarna för förtroendet att företräda bolaget under processen, säger Patric Ljunggren, Företagsförmedlingen.

 

företagsförmedlningen

Ditt team

Patric Ljunggren

Företagsmäklare

073-622 99 05
patric.ljunggren@ffkf.se
Call Now Button