Företagsförmedlingen var rådgivare när Hjo Installation förvärvade Telectromontage AB

Företagsförmedlingen var rådgivare när Hjo Installation förvärvade Telectromontage AB

Från den 1 november blev Telectromontage AB en del av Hjo Installation. I samband med förvärvet etablerar sig Hjo Installation i Närke.

-Vi etablerar oss nu i Närke med Telectromontage, detta är vårt första förvärv i den regionen, säger Christoffer Olbrich, koncernchef Hjo Installation.

Hjo Installation har förvärvat 100 procent av aktierna i Telectromontage AB med tillträde den 27 oktober. Bolaget omsätter cirka 45 MKR och har tjugofyra anställda.

-En viktig del i den här affären var möjligheterna till samverkan. Den fortsatta konsolideringen i branschen gav oss bra förutsättningar att hitta samverkansmöjligheter och främst var de mellan Telectromontage och Hjo Installation. Vi tackar för förtroendet och önskar köpare och säljare fortsatt lycka till med verksamheten, säger Richard Skarin, Företagsförmedlingen.

Hjo Installation, en koncern inom installation och energioptimering, tar ytterligare steg mot ett erbjudande med branschledande helhetslösningar för installation, energieffektivisering samt egna solcellsföretag.

Hjo Installation består i dagsläget av trettio företag inom installation och energioptimering med en gemensam omsättning på över 1,4 miljard kronor och en EBIT på drygt 11 %. Koncernen har över 700 medarbetare och är verksam inom följande segment: El, Ventilation, VS och Energioptimering.

-Telectromontage är ett fint bolag och vi ser fram emot att välkomna Peter med medarbetare i koncernen. Vår plan är ett tätt samarbete med våra närliggande elbolag Elektrobyrån och El & Automation i Nora där vi kommer samordna och utöka våra gemensamma resurser. Vårt erbjudande och geografiska täckning stärks, säger Christoffer Olbrich, koncernchef Hjo Installation.

-Vi är mycket nöjda med att nu kunna ansluta oss till koncernen Hjo Installation där vi får möjlighet att samverka med andra entreprenörer. Detta och att gemensamt kunna hitta synergieffekter och hjälpa varandra i fortsatt utveckling och att skapa nya affärsmöjligheter, säger Peter Staaf, VD i Telectromontage.

Christoffer Olbrich & Peter Staaf

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se

Tom Skarin

Företagsmäklare

070-555 48 24
tom.skarin@ffkf.se
Call Now Button