Företagsförmedlingen var rådgivare när Comfort förvärvade HaMi AB

Företagsförmedlingen var rådgivare när Comfort förvärvade HaMi AB

Från och med 15 januari är HaMi AB AB en del av Comfort. HaMi AB erbjuder högkvalitativa tjänster inom verksamhetsområdena ventilation, tak-och fasadtvätt, smide och plåtslageri. I och med förvärvet stärker Comfort ytterligare sin position inom totalentreprenader.  

Hami AB arbetar med allt från större entreprenader till mindre serviceuppdrag i främst Östergötland. De största kundkategorierna är bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag där bolaget har en del ramavtal med större kunder. Bolaget är beläget i Linköping, har i dag ett 30-tal anställda och en omsättning på ca 70 miljoner kronor.

– Det är en spännande utveckling för oss. Comfort är i framkant på att leverera högkvalitativa helhetslösningar och vi ser fram emot att vara en del i gruppen, säger Fredrik Lindberg, VD för HaMi AB.

Comfort är en ledande multidisciplinär installationskedja inom VVS och el med en stark lokal förankring med 150 etableringar i landet och 52 butiker.

Kedjan anlitas kontinuerligt av byggföretag, fastighetsägare, industrier, offentlig sektor och privatpersoner med uppdrag alltifrån totalentreprenad för ny- eller ombyggnationer till service, fordonsladdning, energioptimering och teknisk förvaltning.

Den samlade erfarenhet och det faktum att de finns över hela landet gör dem till en pålitlig lokal partner, som kan installera allt de säljer. Kedjan består av ca. 2 500 medarbetare med en total omsättning på 5,9 miljarder kronor.

– Vi välkomnar HaMi AB till Comfortfamiljen. I och med förvärvet stärker Comfort ytterligare sin position i Östergötland, säger Göran Swedérus, VD, Comfort.

Förvärvet av HaMi AB ligger i linje med Comfort-kedjans ytterligare utveckling och förflyttning mot att vara en av de ledande multidisciplinära installationskedjorna i Sverige.

Företagsförmedlingen, genom Richard Skarin och Tom Skarin, var säljarens rådgivare i försäljningsprocessen.

-Vi tackar för förtroendet från säljarna att få uppdraget som deras rådgivare i samband med att hitta rätt partner för Bolaget att utvecklas vidare med framöver. Vill även passa på att tacka Comfort för ytterligare en smidig och bra process ihop, säger Richard Skarin på Företagsförmedlingen.

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se

Tom Skarin

Företagsmäklare

070-555 48 24
tom.skarin@ffkf.se
Call Now Button