Etteplan har förvärvat High Vision Engineering Sweden AB

Etteplan har förvärvat High Vision Engineering Sweden AB

Etteplan fortsätter sin internationella tillväxtresa och utökar sin närvaro i Sverige genom förvärv av High Vision Engineering Sweden AB, vilket är ett ingenjörsföretag som erbjuder avancerade konsulttjänster inom de olika produktutvecklingsfaserna för den svenska fordons- och tillverkningsindustrin. Företagsförmedlingen, genom Patric Ljunggren och Jonas Hultgren, var säljarnas rådgivare i försäljningsprocessen.

Etteplan är ett snabbt växande teknikserviceföretag specialiserat på mjukvara och inbyggda lösningar, ingenjörslösningar och tekniska kommunikationslösningar. De är en föregångare inom verkstadsindustrin och utmärker sig genom bred expertiskompetens. Bland deras kunder finns några av  världens ledande företag inom tillverkningsindustrin.

Företaget har för närvarande ca 4 000 yrkesverksamma i Finland, Sverige, Nederländerna, Tyskland, Polen, Danmark och Kina. Etteplans aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Ltd.

”Etteplan hälsar med stor entusiasm High Vision Engineering välkommen till vår verksamhet i Göteborg, Sverige och i världen. Genom High Vision Engineering utökas vår fordonskompetens med expertis inom elektrifiering av fordonsparker samt elektronik, mjukvara och uppkopplade fordon”, säger Tero Leppänen, SVP Software & Embedded Solutions för Etteplan.

High Vision Engineering Sweden AB erbjuder avancerade tekniska konsulttjänster inom den svenska fordons- och tillverkningsindustrin. Bolaget är specialiserade på produktutveckling och erbjuder kvalificerade ingenjörstjänster inom Design, Elektronik, Testning & Validering samt Kvalitet & Projektledning.

Verksamheten har funnits sedan 2008 och bolaget har i dagsläget ett 40-tal ingenjörer som arbetar inom fordonsindustrin i Västsverige. Bolaget har kontor på två orter, Göteborg och Trollhättan och samarbetar med stora och stabila aktörer inom fordonsindustrin. Omsättningen per 2022 uppgick till ca 54 Mkr.

”Vår vision av framtiden präglas av långvariga partnerskap, kompetenta och engagerade anställda samt främjande av miljövänlig teknik. Etteplan delar många av de framgångsfaktorer som har gjort det möjligt för High Vision att öka kundnöjdheten och lönsamheten samt minska sin miljöpåverkan. De är en stark partner, som kommer att vara till nytta för High Vision-teamet som helhet, för marknaden och för våra kunder”, säger Peter Weston, VD för High Vision Engineering.

Företagsförmedlingen var säljarens rådgivare genom Patric Ljunggren och Jonas Hultgren.

-Det har varit en bra process och en fin dialog hela vägen vilket landat i en fin lösning för både köpare och säljare. Jag önskar de nya ägarna lycka till med förvärvet och tackar säljarna för förtroendet att företräda dem, säger Patric Ljunggren, Företagsförmedlingen.

Ditt team

Patric Ljunggren

Företagsmäklare

073-622 99 05
patric.ljunggren@ffkf.se
Call Now Button