El & Marinteknik i Kållekärr AB  (”EMTAB”) har förvärvats av Hjo Installation Invest AB

El & Marinteknik i Kållekärr AB  (”EMTAB”) har förvärvats av Hjo Installation Invest AB

Hjo Installation Invest AB har utökat sin portfölj med ytterligare ett elinstallationsföretag genom förvärv av El & Marinteknik i Kållekärr AB.  Företagsförmedlingen, genom Andreas Arnewid & Jonas Hultgren, var säljarens rådgivare i försäljningsprocessen.

EMTAB är ett företag som utför alla typer av elinstallationer både hos privatpersoner, företag- och fartygsinstallationer. EMTAB har 16 anställda där samtliga installatörer är utbildade elektriker med bred kompetens. Bolagets omsättning per 2020 uppgick till ca 25 mkr med mycket bra resultat.

Hjo Installation Invest AB mål är att genom förvärv och organisk tillväxt skapa en stark grupp av installationsföretag, med geografisk närhet till varandra, där de lokala ledarna får stort inflytande för både sin egen region och helheten i koncernen. Ägargruppen till Hjo Installation Invest består av en grupp entreprenörer och investerare med bred erfarenhet från ledande positioner. Sedan tidigare består företagsgruppen av fem elinstallationsföretag och tre VVS-företag. Hjo Installation Invest AB omsätter ca 550 mkr och har ca 335 medarbetare.

-Köparen och säljaren hittade varandra fort och kände tidigt i processen att de var en bra match. Att agera rådgivare i företagsförsäljningar handlar mycket om att kunna bemöta olika människor och förstå deras underliggande önskemål gällande överlåtelsen. Säljaren ser fram emot att vara del av en större organisation och att få fler medarbetare att bolla sina idéer med, säger Jonas Hultgren på Företagsförmedlingen.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button