Comfort växer och förvärvar installations-bolag inom el

Comfort växer och förvärvar installations-bolag inom el

Från och med 1 april är Allmänna El Motala AB en del av Comfort-kedjan. Med det nya bolaget ökar Comfort närvaron i Östergötland, breddar affären och stärker sin position på marknaden som en av de största installationskedjorna i Sverige.

Allmänna El Motala AB är verksamt i Motala, Linköping och Mjölby med omnejd och ägs av Fredrik Varverud. Bolaget har 15 anställda och omsätter drygt 20 miljoner kronor. Huvudinriktning är entreprenad (60%) och service (40%) med ett brett erbjudande inom elinstallation; belysning, tele, larm, data, solcellsanläggningar, elbilsladdare och elbesiktningar. Kunderna består huvudsakligen av företag, fastighetsägare, offentlig sektor och industrier.

-Det känns spännande att bli en del av Comfort-kedjan, ett starkt varumärke med fördelar som till exempel bra inköp och marknadsföring. Att komma in i en stor organisation skapar också trygghet och stabilitet för bolaget framöver, vilket så klart känns bra att förmedla till mina anställda, säger VD Fredrik Varverud, Allmänna El Motala AB.

-Det är mycket roligt att få välkomna ett nytt elbolag till kedjan. I samband med förvärvet av Allmänna El Motala AB breddar vi vårt erbjudande i regionen och kan nu attrahera en ännu större kundgrupp, säger Göran Swedérus, VD Comfort-kedjan.

-Det var ett stort intresse för Allmänna El och vi får gratulera Comfort som blev köpare till Bolaget. Att parterna började samarbeta i den löpande verksamheten redan innan affären var klar vittnar om att det finns goda synergier mellan bolagen, säger Richard Skarin mäklare på Företagsförmedlingen.

Företagsnamn: Allmänna El Motala AB
Ägare: Fredrik Varverud
Antal anställda: 15 anställda Omsättning: ca 20 miljoner
Huvudsakligt upptagningsområde: Motala, Linköping, Mjölby med omnejd
Huvudsaklig kundkategori: Entreprenad, service
Medlem i Comfort fr o m: 1 april 2022

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se

Tom Skarin

Företagsmäklare

070-555 48 24
tom.skarin@ffkf.se
Call Now Button