Bergs Fegen förvärvas av Arbona AB (publ)

Bergs Fegen förvärvas av Arbona AB (publ)

Timmerbilspåbyggaren Bergs Fegen AB har fått en ny huvudägare när Arbona AB (publ) förvärvar 100 % av aktierna via ett holdingbolag. Säljaren återinvesterar samtidigt 33 % i holdingbolaget. Andreas Leben Arnewid och Jonas Hultgren, Företagsförmedlingen, har varit Bergs Fegen AB: s rådgivare i processen att hitta en ny långsiktig huvudägare.

Bergs Fegen AB, grundat 1918, är Sveriges största renodlade timmerbilspåbyggare. och en komplett leverantör av ekipage med egen kranhyttstillverkning där de även förädlar skogskranar med styrsystem.  Senaste räkenskapsåret omsatte Bergs Fegen 105 MSEK med ett rörelseresultat på 7 MSEK.

– ”Det känns kul och spännande att inleda nästa fas i Bergs Fegens utveckling tillsammans med Arbona. De har samma långsiktiga och jordnära värderingar som jag själv”, säger Robert Lanned VD och huvudägare till Bergs Fegen AB.

Ambitionen hos Arbona AB (publ) är att bygga en företagsgrupp inom utveckling, tillverkning, försäljning, uthyrning m.m av olika typer lastfordon, samt komponenter och byggnationer relaterade till lastfordon, där Bergs Fegen utgör det första bolaget.

– ”Vi är stolta över att få förtroendet att bli huvudägare i det anrika Bergs Fegen AB. Vi ser också intressanta möjligheter att bygga en större företagsgrupp inom denna bransch och vi ser fram emot att jobba tillsammans med Robert Lanned och hans kollegor på Bergs Fegen”, säger Martin Zetterström VD för Arbona.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button