Assemblin växer inom el i Eskilstuna genom förvärv av Stefans El

Assemblin växer inom el i Eskilstuna genom förvärv av Stefans El

Assemblin stärker sin position i Eskilstuna med omnejd genom förvärv av Stefan El AB (”Stefans El”) med en årsomsättning på cirka 20 MSEK och 11 medarbetare.

Stefans El grundades 1986 och har sedan dess utvecklats till ett välrenommerat elbolag med hög kompetens inom exempelvis kraft, belysning, maskininstallationer, fiber, datanätverk och laddinfrastruktur för elbilar. Bolaget har en stor andel service- och reparationsuppdrag men erbjuder också nyinstallationer och renoveringar i mindre och medelstora projekt.

–Stefan El är ett välskött elbolag som stärker vårt serviceerbjudande och ger oss en starkare marknadsposition i Eskilstuna. Vi är mycket glada över detta förvärv, och ser fram mot att tillsammans med teamet på Stefan El fortsätta utveckla vårt erbjudande i Mälardalen, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El.

Stefan El ägs idag i huvudsak av Stefan Eriksson som är verksam som bolagets vd.

– Genom Assemblin får vi tillgång till specialistfunktioner och ett större nätverk, vilket kommer att komma våra medarbetare och kunder tillgodo. Vi har byggt upp en stabil verksamhet, och ser fram mot att fortsätta vår resa tillsammans med Assemblin, säger Stefan Eriksson, vd Stefans El.

– Det har varit en bra och smidig process med alla inblandade parter. Det berodde till viss del på att Assemblin som köpare var mer flexibla än vad man kan förvänta sig av ett så pass stort bolag. Stefans El är också ett mycket välskött bolag med stor andel servicejobb vilket sannolikt också bidragit. Vi önskar köpare och säljare lycka till på den fortsatta resan med verksamheten, säger Richard Skarin, Företagsmäklare på Företagsförmedlingen.

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se

Stefan Persson

Företagsmäklare

0768-67 68 60
stefan.persson@ffkf.se
Call Now Button