Assemblin har förvärvat Sydel Industri AB i Kristianstad

Assemblin har förvärvat Sydel Industri AB i Kristianstad

Företagsförmedlingen var säljarens rådgivare när Assemblin El förvärvade det Kristianstad-baserade installations- och servicebolaget Sydel Industri AB (”Sydel”) verksamma inom el- och automation för industri.

Sydel är ett installations- och serviceföretag som är auktoriserade att utföra all sorts el- och datainstallation, även högspänningsarbeten. Den huvudsakliga verksamheten är inriktad på industriinstallation, industriservice samt förebyggande underhåll. Bolaget är certifierade enligt ISO 9001 (kvalitet) och ISO 14001 (miljö)

-Sydel har en gedigen industrikompetens och stor kunskap om de anläggningar som de arbetar med vilket är viktigt för deras kunder. Detta blir ett fint komplement till vår nuvarande verksamhet i Kristianstad. Förutom att vi får en starkare lokal position breddar vi vår kompetens mot industrin”, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El.

”Vi är stolta över det bolag vi har byggt upp idag, men för att kunna fortsätta växa och vidareutvecklas behöver vi en stark industriell ägare. Detta känns som ett naturligt steg för oss, och tillsammans med Assemblin blir vi en komplett elaktör i Kristianstad. Vi ser nu fram mot att få börja samarbeta med våra nya kollegor på orten”, säger Anders Rothsberg, vd på Sydel.

-Vi är glada att i detta fall kunnat bidra till en konstruktiv affärslösning som fungerar bra för bägge parter. Tack vare köparens och säljarens pragmatiska inställning och fokus på genomförande så kunde processen slutföras enligt uppställda mål, kommenterar Thomas Nordqvist, transaktionsrådgivare på Företagsförmedlingen.

Företagsförmedlingen, genom Peter Stenfell och Thomas Nordqvist var delaktiga som säljarens rådgivare i processen.

Ditt team

Din sökning har inga resultat

Call Now Button