VVS Installationer Väst har förvärvats av Hjo Installation Invest AB

VVS Installationer Väst har förvärvats av Hjo Installation Invest AB

Hjo Installation har förvärvat VVS Installationer Väst AB verksamma inom VVS-installationer med inriktning mot entreprenader. Den geografiska marknaden omfattar främst Storgöteborg. Genom förvärvet blir Hjo Installation Väst AB multidisciplinära på större projekt i Göteborgsområdet.

VVS Installationer Väst AB omsatte ca 40 mkr med ett resultat om ca 8 mkr per 2021. Kunderna består av företag i Göteborg med omnejd och många av kunderna är stora och stabila företag t.ex. Veidekke, Västbygg och Tornstaden. Bolaget är en auktoriserad VVS-installatör och innehar certifikat för Säkert Vatten. De är även medlemmar i VVS-företagen och tillhör branschorganisationen VVS 2000.

Ägargruppen till Hjo Installation Invest består av en grupp entreprenörer och investerare med bred erfarenhet från ledande positioner. Sedan tidigare består företagsgruppen av åtta elinstallationsföretag och sex VVS-företag. Efter förvärvet av VVS Installationer Väst AB omsätter koncernen ca 600 mkr och har ca 340 medarbetare.

Hjo Installation Invest AB mål är att genom förvärv och organisk tillväxt skapa en stark grupp av installationsföretag, med geografisk närhet till varandra, där de lokala ledarna får stort inflytande för både sin egen region och helheten i koncernen.

Företagsförmedlingen, genom Andreas Arnewid och Jonas Hultgren, var delaktiga som säljarens rådgivare i processen.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button