Volati Agri Supply AB gör tilläggsförvärv genom förvärv av Swekip Sweden AB

Volati Agri Supply AB gör tilläggsförvärv genom förvärv av Swekip Sweden AB

Bransch:

Volati Agri Supply AB har förvärvat samtliga aktier i Swekip Sweden AB som ett tilläggsförvärv inom området Handel. Förvärvet av Swekip är Volatis fjärde tilläggsförvärv under 2019. Säljare är Lundvik gruppen AB samt Ivida AB.


Swekip bedriver utveckling och försäljning av lastmaskiner och redskap. Bolaget är idag marknadsledande inom sin nisch inom försäljning av minihjulastare tillverkade i Kina.

Under 2019 omsatte bolaget 21 mkr.

Volati är en svensk industrigrupp som består av de fyra affärsområdena Handel, Konsument, Akademibokhandeln och Industri. Volati förvärvar främst företag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande.

– Volati utvärderar löpande ett stort antal potentiella förvärvskandidater, inte minst med inriktning på värdeskapande tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter. I Swekip förvärvade vi ett välskött bolag med god lönsamhet och en stark marknadsposition i sin nisch, säger Håkan Karlström, chef för affärsområde Handel.

Kvar som ansvarig VD i Swekip blir tidigare delägare Tobias Bodén Lundberg.

-Detta är en av de smidigaste affärer jag varit med att genomföra. Det är tack vare köparen och säljarnas agerande i processen. Det underlättar alltid i en process när köparen är professionell och erfaren som Volati är och att säljarna på ett föredömligt sätt snabbt levererat svar på frågor som köparen har haft, säger Jan Holmstedt, Företagsförmedlingen.

Ditt team

Din sökning har inga resultat

Call Now Button