Verdane har expanderat sin portfölj genom förvärvat Hylte Jakt & Lantman

Verdane har expanderat sin portfölj genom förvärvat Hylte Jakt & Lantman

Bransch:

 Verdane har förvärvat Hylte Jakt och Lantman och Maskinklippet.se i syfte att bli marknadsledande inom skogsbruk, trädgårdsarbete, jakt och fritidsprodukter.

 Verdane har förvärvat majoritetsandelar i Maskinklippet.se, en e-handel inom professionella maskiner och verktyg för skogsbruk och trädgårdsarbete samt Hylte Jakt och Lantman, detaljhandlare med egen e-handel inom skogs- och trädgårdsredskap samt fritidsprodukter som inkluderar jaktutrustning. Företagen kommer att slås samman med syftet att etablera en ledande nordisk e-handel med potential för ytterligare tilläggsförvärv.

Maskinklippet grundades år 2000 och omsatte 86 miljoner kronor år 2017 och är förnärvarande inriktat på den svenska B2B- och B2C-trädgård och skogsmarknad. Hylte Jakt och Lantman, som grundades 1911, riktar sig till marknaden för jakt, skogsbruk, trädgårdsmaskiner och fritidsprodukter med försäljning i Sverige, Danmark och Finland. 2017 uppgick omsättningen till 217 MSEK.

Anders Carlsson, VD för Hylte, kommer att tillträda rollen som VD för den nybildade gruppen utöver sin nuvarande roll. Stefan Olsson, VD för Maskinklippet.se, kommer att leda koncernens skogsbrukserbjudande.

”Det här är en mycket spännande tid för både mig, Stefan och vårt nya sammanslagna lag. Samgåendet är ett fantastiskt tillfälle att stärka vårt erbjudande på marknaden och expandera vår verksamhet och vi ser fram emot att arbeta nära med Verdanes team”, säger Anders Carlsson.

Med den långa erfarenheten från branschen, ett brett sortiment och starka relationer med nyckelleverantörer är den nya koncernens partnerskap med Verdane väl positionerat för att skapa attraktiva tillväxtmöjligheter i Norden som drivs av ökad online penetration i B2C samt B2B-marknader.

”Både Hylte och Maskinklippet är på ett stadium där Verdanes nordiska närvaro och erfarenhet från över 40 e-handelsinvesteringar kan hjälpa till att låsa upp betydande potential. Jag ser fram emot att arbeta nära Stefan och Anders för att påskynda koncernens tillväxt och att bygga en nordisk marknadsledare i sina respektive nischer ”, säger Daniel Ahlstrand, ansvarig för Verdane Edda Advisors för investeringen.

Från vänster: Anders Carlsson, Benny Bergström, Lars Karlsson, Stefan Ohlsson och Daniel Ahlstrand

Ditt team

Thor Bergenholtz

Verksamhetsansvarig

070-364 14 10
thor.bergenholtz@ffkf.se

Katarina Bogardi

Affärsstöd

070-609 10 33
katarina.bogardi@ffkf.se
Call Now Button