Veosol Energi AB har förvärvats av PPAM Solkraft AB

Veosol Energi AB har förvärvats av PPAM Solkraft AB

Från och med 19 mars är Veosol Energi AB en del av PPAM Solkraft AB. Veosol Energi AB erbjuder en helhetslösning inom försäljning och installation av solceller, energilager och laddboxar med målsättningen att leverera högkvalitativa produkter och kundanpassade lösningar.

Veosol har ca 30 års erfarenhet av förnybar energi och kan hjälpa sina kunder med konsultationer, nyinstallation, service och underhåll.

Bland kunderna återfinns idag privatpersoner, lantbrukare/markägare, bostadsrätts-föreningar, fastighetsägare (privata såväl som kommunala), industrier och övriga företag.

I dagsläget har Veosol 20 medarbetare, en omsättning på ca 40 Mkr med god vinstmarginal.

”Vi är väldigt nöjda med Företagsförmedlingens agerande under försäljningsprocessen och inser värdet av att anlita en transaktionsrådgivare som kan vägleda i de svåra situationer som uppkommer och som vi själva saknar kompetens och erfarenhet av”, säger säljarna Fredrik Zetterlund och Johan Ingvarsson.

PPAM Solkraft säljer och bygger solkraftsanläggningar i alla kundsegment – villor, lantbruk, offentliga fastigheter, industri etc. De har levererat och installerat solcellsanläggningar i hela Sverige och är idag en av landets ledande aktörer inom solkraftsområdet. PPAM Solkraft tar totalansvaret för kundernas solkraftinvesteringar och sköter allt från materialinköp och montering till driftsättning och övervakning via nätet.

PPAM Solkraft omsätter 220 Mkr med goda resultat. Förvärvet av Veosol Energi AB bidrar till en ny och bredare regional spridning, en stark kundbas samt tillgång till nyckelpersoner som kommer att bidra i arbetet med att utveckla den gemensamma verksamheten.

”Processen har hanterats professionellt av säljarnas rådgivare, vilket inneburit en effektiv och trygg process för oss som köpare”, säger PPAM Solkrafts styrelseordförande Mikael Jacobsson.

Företagsförmedlingen, genom Richard Skarin och Tom Skarin, var säljarens rådgivare i försäljningsprocessen.

”En relativt komplex affär där köparen skapar en stark aktör i solenergibranschen och där säljarna får en fortsatt påverkan på affärsutvecklingen genom att tillträda VD posten i PPAM Solkraft AB”, säger Tom Skarin på Företagsförmedlingen.

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se

Tom Skarin

Företagsmäklare

070-555 48 24
tom.skarin@ffkf.se
Call Now Button