Välkänd servicestation för yrkesfordon

Region: Syd

Bransch:

Omsättning: 10-30 mkr

Företagsförmedlingen har fått uppdraget att förmedla en servicestation för yrkestrafik belägen i Skåne. På servicestationen finns även en tvättanläggning inriktad mot tunga fordon. I stationens butik erbjuds ett välsorterat sortiment av reservdelar, smörjmedel, tillbehör och stylingprodukter.

Verksamhet

Bolaget är skötselpartner med två stationer med produkter som bl.a Evolutiondiesel, HVOdiesel 100 och AdBlue. På servicestationen finns även en tvättanläggning inriktad mot tunga fordon. 

Vidare är Bolaget återförsäljare för Nippon Gases med eget gasförråd och även gasol via Primagas med en egen gasoldepå. I stationens butik erbjuds ett välsorterat sortiment av reservdelar, smörjmedel, tillbehör och stylingprodukter från etablerade och välkända leverantörer. 

Bolaget erbjuder även del av sortimentet via en egen webbshop där försäljningen har ökat under de senaste åren.

Verksamheten bedrivs vid en viktig knutpunkt för speditionsbranschen och transportnäringen.

Beställ PM

Kunder & marknad

Servicestationen har arbetat fram ett koncept har en personlig och familjär atmosfär och som speglar en ”trucker-lifestyle” med allt från allt från lastbilsutrustning och styling till bilvård och lastbilsbelysning. Det kommer alltid att finnas behov av transporter och vägtransporterna har ökat de senaste åren. Skåne har dessutom alltid historiskt varit en stor knutpunkt för speditionsbranschen och transportnäringen.

Bolagets kunder består av både stora och små transportföretag och enskilda chaufförer från hela Sverige och Europa. Bland Bolagets största kunder återfinns Bring, TIP, GDL och Schenker. 

Utvecklingsmöjligheter finns främst genom utökad näthandel samt en tvättanläggning med självtvätt för både stora och mindre fordon. Utvecklingsmöjligheter finns även inom styling, fordonsvård och rekonditionering. Det kommer alltid att finnas behov av transporter och vägtransporterna har ökat de senaste åren. .

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Servicestationen håller en hög servicegrad med personligt bemötande och bra priser.
  • Bolaget har korta beslutsvägar och flexibel personal med inställningen att ingenting är omöjligt.
  • Servicestationen är strategiskt placerad med närhet till flera av Bolagets större kunder och med närhet till och stor tillgänglighet till E6 och E4.
företagsförmedlningen

Ekonomi

Nyckeltal (mkr)

Omsättning

Rörelseresultat

2021

14,7

1,1

2020

14,7

1,6

2019

15

0,9

Ditt team

Thomas Nordqvist

Företagsmäklare

070-714 40 60
thomas.nordqvist@ffkf.se
Call Now Button