Väletablerade och lönsam verksamhet inom kreativ kommunikation via film- och stillbildsproduktion

Väletablerade och lönsam verksamhet inom kreativ kommunikation via film- och stillbildsproduktion

Region: Väst

Omsättning: 60-80 mkr

Bolaget verkar som en produktionspartner som gränsar mellan ett regelrätt produktionsbolag och en reklambyrå. Bolagen skapar kreativa koncept och levererar alla typer av innehåll för rörlig film och stillbild inom reklam och marknads-kommunikation. Omsättningen för det senaste verksamhetsåret uppgick till ca 77 Mkr med en EBIT-marginal på ca 34,5 %.

 

Beställ PM

Efter vår granskning av er som intressent och undertecknande av sekretessförbindelse erhålls PM.

Om verksamheten

Filmproduktion står idag för ca 80 % av bolagens omsättning och resterande 20 % fördelas lika på kreativ kommunikation och stillbildsproduktion.

Bolaget har under sina verksamma år arbetat med flertalet stora och världsledande företag inom t.ex. fordonsindustrin, mode och matvaror. Bolaget har en stor och bred kundbas.

Verksamheten har fem kompetenta, engagerade, kreativa och flexibla medarbetare som arbetar inom arbetsområdena Producent, Regi, Klippare och Koordinator. Samtliga medarbetar är kompetenssäkrade med dokumenterad erfarenhet.

Det finns stor utvecklingspotential i nuvarande verksamhet men ägarna har inte haft tid och möjlighet att fokusera på utvecklingen då de själva är engagerade i produktionen. Det finns stora möjligheter i utveckling av det kreativa kommunikations-erbjudandet samt att bredda erbjudandet i syfte att nå fler reklamkunder.

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Bolagen erbjuder en hybrid one-stop shop med stor internationell kompetens samt internationellt nätverk som inte bara agerar som ett traditionellt produktionsbolag utan även levererar strategi och kreativa koncept.
  • Bolagen har en slimmad organisation (producentstyrt) med fem projektledare i olika nivåer av erfarenhet och specialkompetensområden.
  • Bolagen har ett utarbetat arbetssätt som skiljer sig från andra produktionsbolag. Bolagets arbetssätt omfattar ett delat producentansvar vilket innebär att alla medarbetare är lika inspelade i alla detaljer genom hela arbetsprocessen.
  • Bolagen har ett ramavtal med en stor aktör inom fordonsindustrin och har “Preferred supplier”-status hos kunden.
företagsförmedlingen

Ditt team

David Stenberg

Företagsmäklare

073-544 49 01
david.stenberg@ffkf.se
Call Now Button