Storskogen utökar sitt affärsområde genom förvärv av Dansforum i Göteborg AB

Storskogen utökar sitt affärsområde genom förvärv av Dansforum i Göteborg AB

Storskogen har förvärvat en majoritetsandel i Dansforum i Göteborg AB genom sitt dotterbolag Newton Kompetensutveckling. Företagsförmedlingen, genom Patric Ljunggren och Jonas Hultgren, var säljarens rådgivare i försäljningsprocessen.

Dansforum i Göteborg AB bedriver Nordens största dansskola och erbjuder högkvalitativa kommersiella kurser och yrkesinriktad 3-årig utbildning inom dans, sång och teater. Scenkonstskolan, anses vara en av de ledande utbildningarna inom området i Europa. Skolan grundades 1977 av Enzo Galione och Ran Hamilton och redovisade en omsättning på 21 Mkr och en EBITA på 7 Mkr 2020.

Newton Kompetensutvecklings VD, Johanna Belsing, kommenterar förvärvet:

”Vi är oerhört imponerade av vad Enzo och Ran har skapat, man ska inte underskatta all ansträngning som krävs för att bygga upp ett så välkänt varumärke. Jag är också glad att kunna dra nytta av vår befintliga kunskap inom högre yrkesutbildning till Dansforums verksamhet.”

Enzo Galione, som har varit strategisk rådgivare och Ran Hamilton, kreativ chef, kommer att fortsätta i sina nuvarande roller.

” Vi har drivit Dansforum i över 40 år och ser att bolaget ska leva i många år framöver. Detta tryggar vi genom en ny majoritetsägare som tillsammans med oss utvecklar bolaget framåt. Vi kommer att vara kvar i Dansforum framöver och ser fram emot att utveckla samarbetet med Newton och övriga utbildningsbolag inom Storskogen för att tillsammans växa vidare”, säger Enzo Galione VD på Dansforum.

Performing Arts School inom Dansforum är den enda musikalutbildning i Norden som utöver universitet och högskola har rätt att examinera på samma nivå som en kandidatexamen eller kvalificerad yrkeshögskole-examen.”, säger Ran Hamilton

”Det har varit en fin dialog genom processen med både köpare och säljare. Mycket siffror men också en hel del själ och hjärta. Storskogen, genom Newton, gör ett fint majoritetsförvärv av en mycket unik verksamhet inom dans och musikal”, säger Patric Ljunggren, Företagsförmedlingen.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster, inom affärsvertikalen Kompetens & HR, som Lina Falk Jiménez ansvarar för.

Ditt team

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se

Patric Ljunggren

Företagsmäklare

073-622 99 05
patric.ljunggren@ffkf.se
Call Now Button