Starkt varumärke och lång historik inom tillverkning och försäljning av tält

Starkt varumärke och lång historik inom tillverkning och försäljning av tält

Region: Sverige

Bransch:

Omsättning: 60-80 mkr

Bolaget har egen produktion och försäljning av större tält för event samt tält för friluftsliv med distributörer och återförsäljare världen över. Starkt ledande varumärke med ett brett sortiment av högkvalitativa produkter. Omsättning uppgår till ca 70 Mkr med god lönsamhet.

Beställ PM

Efter vår granskining av er som intressent och undertecknande av sekretessförbindelse erhålls PM.

Om verksamheten

Bolaget tillverkar och säljer tält under eget varumärke för event och friluftsliv, med flertalet modeller i varierande storlek och utförande.

Försäljningskontor, kundtjänst, produktion och lagerhantering är belägen i Mellansverige och bolaget har även produktionsenheter i norra Sverige och i Kina. Bolaget har ett 40-tal medarbetare i Sverige samt ett 10-tal distributörer och ca 100 återförsäljare utspridda över stora delar av världen.

Under det senaste året har bolaget utfört stora investeringar i bl.a. ny hemsida i syfte att rationellt kunna skapa den på många språk och med hög kontroll att språken verkligen kommunicerar det som avses. Den nya hemsidan ska även erbjuda säljande partners en online-försäljning vilket även medger en ny nivå av stöd från bolagets sida samt även utökad säkerhet och strategiska möjligheter för bolaget.

Bolaget har patent på flertalet av sina produkter och lösningar, allt från produktpatent, mönsterskydd till bruksformpatent.

Bolaget ser en fortsatt tillväxt och vill utifrån det perspektivet finna en lämplig huvudägare-/partner för att på bästa sätt tillvarata och utveckla dess ledande position i segmentet.

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Bolaget har ett brett återförsäljarnätverk med representanter i 20 länder runt om i världen.
  • Ett brett sortiment av högkvalitativa produkter med goda marginaler.
  • Ett välrenommerat och välkänt varumärke sedan flera decennier.
  • Goda utvecklings- och expansionsmöjligheter i nuvarande verksamhet, bl.a. genom att utveckla erbjudandet till olika målgrupper samt effektivisera säljledet och bearbeta nya marknader.
företagsförmedlingen

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button