Speed breddar sitt logistikerbjudande genom att förvärva Scandi Terminal

Speed breddar sitt logistikerbjudande genom att förvärva Scandi Terminal

Speed skriver avtal med Profura Gruppen om förvärv av dotterbolaget Scandi Terminal AB. I och med förvärvet breddar Speed sitt logistikerbjudande till att även innefatta en nischlösning för bulkprodukter.

Scandi Terminal AB bedriver verksamhet inom transport och logistik med bas i Stenungssund där bolaget har sitt kontor och lager. Scandi Terminalen har specialiserat sig på att transportera, lagra och packa om material för plastindustrin men hanterar även andra godsslag.

Bolaget har i ca 20 medarbetare med en omsättning på ca 40 Mkr föregående verksamhetsår.

-Scandi Terminal hamnar i mycket goda händer och jag är övertygad om att med Speed som ägare kommer bolaget få den kompetens som krävs för att fortsätta utveckla och expandera verksamheten i Stenungssund med omnejd, säger Daniel Månsson, VD & Investeringsansvarig Profura Utveckling.

Speed erbjuder hållbara, flexibla och innovativa lösningar för komplexa logistik- och personalutmaningar. Speed har huvudkontor i Borås och logistikcenter i Borås, Göteborg och Stockholm. De omsätter drygt 1 MDSEK och sysselsätter ca 1 600 personer.

-Vi har en uttalad förvärvsstrategi där fokus ligger på lönsamma bolag som kan tillföra för oss nya tjänstesegment. Här stämmer Scandi Terminal väl in då de är verksamma inom en nisch där vi ser en stor potential. Med vår erfarenhet och kompetens inom logistik är vi övertygade om att vi har fina möjligheter att utveckla både bolaget och vårakundrelationer inom området på ett positivt sätt”, säger Mats Johnson, VD Speed.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button