Soltech Energy förvärvar samtliga aktier i Rams El

Soltech Energy förvärvar samtliga aktier i Rams El

Soltech Energy Sweden AB (publ) har den 20 april 2021 tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i elinstallationsföretaget Raska Ansvarsfulla Montörers Elinstallationer i Angered AB (Rams El) med tillträde den 3 maj 2021. Nu är planen att tillsammans med Soltech integrera solenergi i produktutbudet och öka såväl omsättning som resultat.

Rams El utför elinstallationer inom ny- och ombyggnation på entreprenad samt servicearbeten inom områdena el, tele, nätverk, larm och belysning. Bolagets upptagningsområde består främst av Storgöteborg där ca 95 % av uppdragen består av entreprenader och resterande övriga 5 % av servicearbeten.

Bolaget har 30-talet skickliga anställda elektriker med erfarenhet av att arbeta i en rad olika miljöer såsom sjukhus, industrier, affärsbyggnader, skolor och flerbostadshus. Elektrikerna har en hög teknisk kompetens och är skickliga på att ta fram smarta och kostnadseffektiva lösningar för kraft, belysning samt larm- och passersystem.

Soltech Energy är verksamma inom energisektorn. Bolaget är en helhetsleverantör som både utvecklar, säljer, installerar och optimerar solenergilösningar för både företag och privatpersoner. Strategin är att förvärva onoterade traditionella bolag inom tex tak-, fasad- och elbranscherna och omvandla dessa till hållbara bolag som utöver sina traditionella affärer adderar solenergi i sitt produktutbud. Soltechs bedömning är att denna strategi bygger värde för Soltechs aktieägare samtidigt som de bygger en plattform syftande till att solenergi blir en naturlig del av sin energimix.

Stefan Ölander, vd Soltech Energy, i en kommentar:

– Vi är mycket glada över att välkomna Rams El till Soltech som blir vårt andra förvärv inom elteknikbranschen. Det är ett välkänt bolag i en växande region vars företagskultur genomsyras av långsiktighet och professionalism, något som är helt i linje med våra värderingar. Detta innebär att vi rustar oss än starkare för en elektrifierad framtid samt för att erbjuda våra kunder en kraftfull solenergikoncern med kapacitet att ta ansvar för hela värdekedjan.

Johan Adelbjer, vd på Rams El, i en kommentar:

– Att vi nu blir en del av Soltech är något vi ser fram emot. Soltech är den ultimata ägaren då efterfrågan på kompetens inom solteknologi växer dagligen. Att vi nu kan addera solenergi till vår kärnaffär kommer att skapa positiva ringar på vattnet, för både kunder och medarbetare men också i branschen. Vi är redo att ta steget från att vara mer av ett traditionellt elteknikbolag till att nu även bli ett solteknikbolag och det är en mycket spännande resa som startar idag.

Rådgivare i affären för Raska Ansvarsfulla Montörers Elinstallationer i Angered var Jonas Hultgren och Andreas Arnewid, Företagsförmedlingen

Fr.v. Per-Arne Olausson, Danne Schön, Johan Adelbjer, Stefan Ölander, Christer Larsson och Jonas Hultgren.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button