Soltech Energy förvärvar 70 % av aktierna i Fasadsystem i Stenkullen AB

Soltech Energy förvärvar 70 % av aktierna i Fasadsystem i Stenkullen AB

Soltech Energy Sweden AB (publ) har den 23 april 2020 tecknat avtal om förvärv av 70 % av aktierna i fasadföretaget Fasadsystem i Stenkullen AB (Fasadsystem) med tillträde den 4 maj 2020. Samtliga aktier i Fasadsystem värderas till 40 MSEK. Förvärvet av Fasadsystem är en satsning på att ta en del av den växande marknaden för solenergi i fasader genom att fasa in Soltechs eget solenergisystem ”Soltech Facade”.

Fasadsystem är ett av Västsveriges ledande företag inom fasadbranschen med över 40 års erfarenhet av olika lösningar och spetskompetens för utveckling av moderna, funktionella och snygga fasader i aluminium. Marknaden utvecklas snabbt och Fasadsystem är nu redo att ta nästa steg och även kunna erbjuda hållbara och smarta solenergilösningar.

Fasadsystem blir Soltechs tredje dotterbolag på västkusten efter förvärvet av Merasol och Takorama tidigare i år. Detta är Soltechs andra förvärv under 2020 som inte är ett bolag inom solenergibranschen. Strategin är att förvärva onoterade traditionella bolag inom tex tak-, fasad- och elbranscherna och omvandla dessa till hållbara bolag som utöver sina traditionella affärer adderar solenergi i sitt produktutbud. Soltechs bedömning är att denna strategi bygger värde för Soltechs aktieägare samtidigt som de bygger en plattform syftande till att solenergi blir en naturlig del av sin energimix.

VD Stefan Ölander i en kommentar:

-Det känns fantastiskt att mitt i Covid19-krisen visa styrka genom detta förvärv. Vi är glada över att ha kommit överens med Fasadsystem som är ett mycket gediget familjeföretag med tredje generationen på VD-stolen. Bolaget kännetecknas av ett stort driv och djupt kunnande. Vi ser stora affärsmöjligheter när de nu lägger till solenergi i sitt utbud. Att transformera traditionella bolag till solbolag är samhällsnyttigt och en bra affär för våra aktieägare.

Tommie Standerth, VD Fasadsystem i en kommentar:

-Fasadsystems medarbetare har hög teknisk kompetens och många års erfarenhet av branschen. Marknaden förändras och produkter/teknik utvecklas i snabb takt så det är av största vikt att vi hänger med i den utvecklingen och är lyhörda för kundernas önskemål och branschens krav. Ett av dessa är att solenergilösningar är något vi bör kunna erbjuda våra kunder. Vi har stort förtroende för Soltech och är säkra på att Soltechkoncernen är rätt för oss när vi som första fasadbolag tar steget att erbjuda solenergilösningar. Genom denna försäljning säkerställer vi att Fasadsystem tar ett steg in i framtiden och att både bolaget och våra högt värderade medarbetare får ett starkt och framtidsorienterat moderbolag. Jag vill också tacka Andreas Arnewid företagsmäklare på Företagarförmedlingen för ett bra samarbete.

Rådgivare i affären för Fasadsystem i Stenkullen AB var Andreas Arnewid och Jonas Hultgren, Företagsförmedlingen.

 

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button