Servly Group utökar sin portfölj genom förvärv av Maximal Hushållsservice

Servly Group utökar sin portfölj genom förvärv av Maximal Hushållsservice

Företagsförmedlingen, genom Andreas Leben Arnewid och Jonas Hultgren, har varit säljarens rådgivare när Servly Group förvärvade Maximal Hushållsservice i Göteborg AB med verksamhet inom service och installation av hushållsmaskiner och en omsättning på ca 30 mkr. Efter förvärvet utgörs Servly Group av 15 bolag med 160 tekniker som når över 5 miljoner hushåll.

Maximal Hushållsservice i Göteborg AB största verksamhetsområden är inom installation, service och energioptimering av tvättstugor och tillhörande utrustning för flerbostadshus.

Utöver ovanstående tjänster är bolaget återförsäljare av vitvaror, direkt till fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar, från t.ex. AEG, Bosch, Siemens Cylinda, Electrolux, Husqvarna med flera.

Maximal Hushållsservice har sedan 2005 drivits framgångsrikt av Ingvar Brorsson och Tommy Eriksson med ett tiotal anställda.

För Servly har förvärvet stort strategiskt värde då det knyter ihop befintliga verksamheter geografiskt på ett fint sätt vilket ger gruppen operationella synergier genom exempelvis kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan bolagen i gruppen samt även större möjligheter till resursoptimering.

Servly ser fram emot att tillsammans med Ingvar, Tommy och teamet i Maximal Hushållsservice bygga vidare och utveckla verksamheten i Göteborgsregionen.

 – Det var en bra matchning och en vinn-vinn-situation som växte fram. Bra bolag med en underliggande stark efterfrågan har goda förutsättningar att hitta rätt i processer som denna. Ser fram emot att följa bolagens gemensamma resa i detta segment, säger Andreas Leben Arnewid, Företagsförmedlingen.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button