Teknikrör i Kinna AB och Gunnar Hansson Svetsteknik AB har fått ny ägare

Teknikrör i Kinna AB och Gunnar Hansson Svetsteknik AB har fått ny ägare

Bransch:

Proton Industries AB har tecknat avtal om förvärv av 100 % av aktierna i Teknikrör i Kinna AB och Gunnar Hanssons Svetsteknik AB med tillträde den 1 december 2020.

Teknikrör i Kinna AB har en hög kompetens inom rörarbeten av främst industrirör, VVS, processrör och livsmedelsrör. Bolaget erbjuder arbeten med både manuell svetsning eller orbital (svetsautomation). Förutom att utföra olika typer av entreprenader utför Bolaget även montage, reparationer, service- och underhållsarbeten.

Gunnar Hansson Svetsteknik AB har erfarna montörer och licenserade svetsare (SS-EN 287-1, SS-EN-1418 och ASME) som dagligen utför tillverkning/installationer av system för industri och läkemedelsindustri. Bolaget platsbygger, förtillverkar eller monterar efter kundernas önskemål.

Bolagen har en samlad omsättning på över 50 mkr med ett rörelseresultat på över 6 mkr. Bolagen driver främst verksamhet i västra Sverige men har även internationella uppdrag.

Proton Industries ingår i Proton Group vilket är en privatägd industrikoncern med företag i fyra affärsområden, Proton Engineering, Proton Finishing, Proton Lighting och Proton Technology. Huvudkontor finns i Värnamo och företagsgruppen är idag verksamma inom branscher som fordonsindustrin, belysning och belysningslösningar för offentlig miljö, maskinsäkerhet samt ytbehandling för fordon, bygg- och verkstadsindustri.

Koncernen har ca 400 anställda och omsätter ca 667 mkr med ett rörelseresultat på ca 18 mkr. Koncernen har sitt säte i Värnamo.

-Vi är glada att Proton Industries AB tar över som ägare. Grundfilosofin som Proton Group har rimmar med Teknikrörs nuvarande filosofi – att alltid leverera det högsta upplevda kundvärdet, att alltid överträffa kundens förväntningar, säger ägaren av Teknikrör Anders Hansson.

-Jag ser det som positivt att den nya ägaren har ambitioner med bolaget och verksamheten och jag tycker det blir spännande att vara med och se hur bolaget utvecklas framöver. Efter lång period av samtal kring förvärv har köpare och säljare lärt känna varandra väl, avslutar Anders Hansson.

Rådgivare i affären för Teknikrör i Kinna AB var Jonas Hultgren och Andreas Arnewid, Företagsförmedlingen

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button