Proline Group har förvärvat reliningföretaget ERC Systems

Proline Group förvärvar ERC Systems AB

Den 5 oktober 2018 övergick ägandet av ERC Systems AB till Proline Group.

Reliningföretaget ERC Systems startades 2014 i Norrköping och har idag elva anställda med verksamhet på flera orter. Omsättningen 2017 uppgick till ca 20 Mkr.

Proline Group är en helhetsleverantör av rörrenovering för system inom dag- och spill-vatten samt ventilation. Proline ägs av Lifco AB som är en industriell grupp som omsätter 10 mdkr och har 4 900 medarbetare i drygt 20 länder. Inom Lifco kommer ERC Systems AB att konsolideras inom Proline Group, som i sin tur ingår i affärsområdet Systems Solutions, division Byggmaterial.

 ”Det har varit fantastiskt roligt och spännande att se hur ERC Systems har utvecklats under åren och på kort tid blivit ett av landets ledande företag inom relining. Jag ser stora möjligheter att utveckla bolaget vidare med hjälp av Proline Group och Lifco som ägare. ERC och Proline kommer bli extra starka i området Öst.” Säger Rikard Andersson, grundare av ERC.

”Genom förvärvet av ERC Systems stärker vi vår position på en geografisk marknad där vi tidigare inte varit så framträdande. Vi är glada att välkomna både personalen och företagsledningen i ERC Systems till Proline Group. Deras förmåga att utveckla en flexibel verksamhet och nå uthållig tillväxt är något vi ser fram emot att lära oss av.”, säger Martin Linder, koncernchef i Proline Group AB.

Företagsförmedlingen i region Öst fick förtroendet att vara säljarnas rådgivare i försäljningsprocessen. ”Intresset för ett såhär fint bolag var såklart stort men det gick ändå relativt snabbt att komma fram till vem som var rätt köpare av bolaget. Processen gick sedan smidigt med en så pass professionell köpare som Lifco genom Proline Group.” Säger Richard Skarin, Företagsmäklare på Företagsförmedlingen i samarbete med Swedbank.

Köpare Rickard Jorvén och säljaren Per Lundberg

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se

Stefan Persson

Företagsmäklare

0768-67 68 60
stefan.persson@ffkf.se
Call Now Button