Populär förskola i Stockholm får nya huvudmän

Populär förskola i Stockholm får nya huvudmän

ULNA AB har den 1 september 2017 förvärvat verksamheten från I Ur & Skur Upptäckarna Ekonomisk Förening. Både köpare och säljare ser stora möjligheter till vidareutveckling av förskoleverksamheten.

ULNA är ett dotterbolag till den norska friskolekoncernen ULNA AS och har idag 11 fristående förskolor i Sverige i bland annat Täby, Alingsås, Trollhättan och Uddevalla. ULNA som står för UTVECKLING, LEK, NÄRHET och ANSVAR är en förskole­organisation som strävar efter att erbjuda de bästa förutsättningarna för att skapa trygghet för varje barn, vårdnadshavare och anställd. Detta uppnås genom att låta barnen utvecklas i sin egen takt genom lek och nyfikenhet.

Förskolan I Ur & Skur Upptäckarna tillämpar I Ur och Skur-pedagogiken som vuxit fram ur Friluftsfrämjandets friluftsverksamhet: Skogsknytte, Skogsmulle, Strövarna, Barnskidor och Barnskridskor. Förskolan ligger naturskönt belägen i Älta, Nacka kommun, på en stor tomt för rika naturupplevelser.

Köpare och säljare ser stora möjligheter för förskoleverksamheten som I Ur & Skur Upptäckarna har byggt upp.

I Ur & Skur Upptäckarnas grundare som har drivit förskolan i 20 år kommer även fortsättningsvis vara aktiva i verksamheten för att tillförsäkra kontinuitet och trygghet. Grundarna kommenterar affären:


– Vi är mycket glada över denna affär där köparen har satt värde på den kultur och verksamhet som vi har byggt upp inom I Ur & Skur Upptäckarna. Vi ser fram emot att arbeta vidare tillsammans med köparen för att hjälpa till att utveckla verksamheten till gagn för barn, föräldrar och personal. För oss grundare är detta en mycket bra affär och vi uppskattar den smidiga och professionella hanteringen av säljprocessen som Swedbank Företagsförmedling hjälpt oss med. David Hedlund och Carl Erik Sars förstod vår situation och möjliggjorde att vi kunde fokusera på den dagliga verksamheten vilket resulterade i bästa möjliga utfall. Det har varit ett fantastiskt bra samarbete.

Hanna Olofson, verksamhetschef på ULNA, säger:

– I Ur & Skur Upptäckarna har med sin professionalitet och engagemang byggt upp en imponerande verksamhet. För ULNA är detta en mycket passande verksamhet och vi är glada och ser fram mot att kunna dra nytta av I Ur & Skur Upptäckarnas kunnande och fina verksamhet i Stockholmsregionen. Genomförandet av affären har gått smidigt och vi som köpare tycker samarbetet med Swedbank Företagsförmedling har fungerat

utmärkt. Processen har löpt på bra, varit välstrukturerad och fokuserat på affärens genomförande.

Affären förmedlades av  Företagsförmedlingen i Stockholm. Ansvariga projektledare var David Hedlund och Carl Erik Sars.

– Förskolebranschen är en bransch i ständig förändring och mycket personligt engagemang. Det gäller att hitta rätt ”kemi” mellan köpare och säljare om det ska bli en bra affär. Vi är glada att i detta fall kunnat bidra till en passande lösning som fungerar bra för bägge parter. Tack vare köparens och säljarens pragmatiska inställning och fokus på genomförande blev avtalsprocessen enkel och smidig, kommenterar David Hedlund och Carl Erik Sars, projektledare på  Företagsförmedlingen.

David Hedlund, Företagsförmedlingen, Sara Antic, ULNA, Björnar Ingvaldsen, ULNA, Maria Kero, I Ur & Skur Upptäckarna, Eva Kartus, I Ur & Skur Upptäckarna och Carl Erik Sars, Företagsförmedlingen

Ditt team

David Hedlund

Företagsmäklare

070-934 92 99
david.hedlund@ffkf.se

Carl Erik Sars

Företagsmäklare

070-743 22 13
carlerik.sars@ffkf.se
Call Now Button