Björn och Robin Isoleringsaktiebolag (BRIAB) har förvärvats av Hjo Installation Invest AB

Hjo Installation har förvärvat BRIAB verksamma inom teknisk isolering såsom isolering av rör och ventilationskanaler. Bolagets geografiska marknad omfattar främst västra Sverige men Bolaget har även en del distansuppdrag i t.ex. Stockholm och Helsingborg.

BRIAB har hög kompetens inom teknisk isolering och arbetar bara B2B med kunder inom främst inom VVS-branschen, byggbranschen, industriföretag samt kommuner och landsting. Bolaget har ca 20 anställda medarbetare fördelat på montörer och projektledare. Bolaget har haft en kontinuerlig tillväxt och omsätter idag ca 30 Mkr.

Hjo Installation består i dagsläget av tjugo installationsföretag med en gemensam omsättning på 945 Mkr och en EBIT på ca 11 %. Koncernen har 510 medarbetare och är verksam inom nedanstående områden:

El
VS
Automation
Styr & regler
Ventilation
Energioptimering
Kyla

Strategin är att skapa en större installationskoncern genom att utveckla befintliga företag och växa genom en offensiv förvärvsagenda. Hjo Installation Invest AB mål är att genom förvärv och organisk tillväxt skapa en stark grupp av installationsföretag, med geografisk närhet till varandra, där de lokala ledarna får stort inflytande för både sin egen region och helheten i koncernen.

Företagsförmedlingen, genom Andreas Arnewid och Jonas Hultgren, var delaktiga som säljarens rådgivare i processen.

För mer information, kontakta:

Andreas Arnewid
andreas.arnewid@ffkf.se
+46 (0)73-448 61 03

 

Jonas Hultgren
jonas.hultgren@ffkf.se
+46 (0)73-941 47 60

 

Fler nyheter