Såld

Bransch:

Bygg- och anläggning

Region:

Stockholm

Omsättning:

100-130 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Växande och lönsamt mark- och anläggningsbolag med stabil kundbas.

Företagsförmedlingen har fått uppdraget att hitta nya ägare till en medelstor entreprenadverksamhet med en mycket stark marknadsposition belägen i norra Stor-Stockholm/Uppland. Försäljningen har i snitt vuxit med ca 15 % de senaste fyra åren med god lönsamhet. Bolagets marknad är under expansion och efterfrågan på Bolagets tjänster är hög. Nuvarande ägare söker en part som kan hjälpa till i Bolagets fortsatta expansion.

Till pressmeddelande>

Verksamhet

Bolagets affärsidé är att erbjuda anläggningsentreprenader för alla typer av markentreprenader inom väg, grundläggning, vatten & avlopp samt dränering. Bolaget har god förankring i regionen och upplever en stabil tillväxt. Bolagets personal är mycket kunniga och drivna. Ägarna är operativa i verksamheten.

Kunder

Med bas i norra Stor-Stockholm/Uppland utförs uppdragen åt bostadsföretag, industri och kommunala bolag och gäller det mesta inom infrastruktur såsom VA-arbeten, gator och vägarbeten. Bolaget har en egen modern maskinpark med egna utbildade förare-/maskinister.

Ekonomisk utveckling och prognos*

*Siffrorna är avrundade av anonymitetsskäl.

Nyckeltal (mkr) P2022 P2021 2020
Omsättning 115 105 122
EBIT 18,5 16,7 19,7
EBIT % 16 % 16 % 16 %
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget växer stadigt med god och stabil tillväxt.
  • Bolaget är regionalt förankrat i norra-Storstockholm/Uppland och har under sina 32 verksamma år alltid varit lönsamma och byggt upp goda relationer med kunder och leverantörer.
  • Bolaget har en komplett produkt i och med att man levererar både professionell personal, maskiner och material i samma åtagande.

Ditt team