Såld

Bransch:

Tillverkning/Industri

Region:

Väst

Omsättning:

18 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Västia Plastindustri AB

Västia Plastindustri AB tillverkar, marknadsför och säljer ett stort spektra av produkter, bland annat glasfiberlådor, Igloos för glasåtervinning, gatusandlådor, livbälteslådor samt storsäljaren Västia Duschrum® vilket är en produkt för bostadsanpassning som idag har leverats i 22 000 exemplar till kommuner runt om i Sverige. Verksamheten bedrivs från lokaler belägna på Gråbackavägen i Gunnsile, en ort i nordöstra delarna av Göteborgs kommun.

Verksamhet

Produkterna finns i standardutförande men kan även efter behov och önskemål kundanpassas. Mycket av produktutvecklingen har skett på efterfrågan från bolagets kunder. Västia Platsindustri AB grundades under 1986 av nuvarande ägare och har i dagsläget 7 anställda. Den mindre organisationen möjliggör en stor flexibilitet och lyhördhet inför kundernas behov och önskemål. Samtliga anställda är även insatta inom alla verksamhetens arbetsområden vilket bidrar till en god och lättillgänglig support och service gällande bolagets produkter. Bolaget har ett mycket gott samarbete med både kunder och leverantörer. Med många av bolagets leverantörer har det funnits ett samarbete under lång tid vilket har skapat mycket goda relationer. Bolagets motto är att även leverantörerna ska känna sig delaktiga i hela produktionsprocessen vilket bidrar till ett högre ansvarstagande från leverantörerna

Ekonomisk utveckling

Bolaget har under åren haft en stabil omsättning med ett mycket gott resultat. Rörelsemarginalen har under åren uppgått till mellan c:a 16,6 % och 18,9 %. Västia Plastindustri AB är ett av de 5 557 företag, av Sveriges totalt 394 328 aktiebolag, som har högsta kreditvärdighet enligt Soliditets kreditvärderingssystem under åren 2006-2013.

Nyckeltal (mkr) 2012-04 2011-04 2010-04
Omsättning 20,5 18 17,7
Resultat efter fin.netto 4,1 3,2
Balansomslutning 23,9 21,7 19,4
Eget kapital 21,3 18,2 16
Soliditet 89 % 84 % 82 %
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Välrenommerade varumärken och produkter – Välkända produkter som har ett gott rykte på marknaden.
  • Bolaget har en mindre organisation vilket medför en hög flexibilitet och lyhördhet inför kundernas önskemål och behov.
  • Samtliga anställda har kunskap och är insatta i alla verksamhetens arbetsområden vilket bidrar till en god tillgänglighet och support.

Ditt team