Såld

Bransch:

Handel

Region:

Stockholm

Omsättning:

35,5 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Välrenommerad e-handel och butik inom försäljning av sportfiskeartiklar

Företagsförmedlingen har fått uppdraget att förmedla en välrenommerad och lönsam verksamhet inom försäljning av sportfiskeartiklar via webbutik och fysisk butik belägen i Mälardalen. Bolaget har under sina verksamma år byggt upp ett gott renommé och en seriositet inom branschen. Det finns mycket goda utvecklings-möjligheter inom nuvarande affärsområde.

VERKSAMHET

Bolaget bedriver försäljning av sportfiskeartiklar såsom t.ex. fiskespön, rullar, linor, beten, krokar, förvaring, fiskekläder med mera med ca 17 000 artiklar i sitt sortiment. Försäljningen sker via Bolagets egen webbshop, samt via en fysisk butik. Webbutiken har en egen och av kunderna omtyckt webbplattform skräddarsydd för verksamheten för att med lätthet hitta produkter. Bolaget samarbetar med flertalet, inom branschen, välkända leverantörer. Sportfiske i allmänhet har stark medvind och intresset är stort i alla åldrar. Det finns goda förutsättningar för en ny ägare att fortsätta att utveckla verksamheten både på nya marknader och med utökat sortiment.

KUNDER

Kunder består av både privatpersoner, företag och organisationer runt om i Sverige och till viss del även i Finland och Danmark. Webbutiken har en egen och av kunderna omtyckt webbplattform skräddarsydd för verksamheten för att med lätthet hitta produkter.

MEDARBETARE

Bolaget har i dagsläget sex anställda medarbetare inom arbetsområden som t.ex. inköpare, lager, säljare, produktinformationsarbete webb, bildbehandling webb m.m.

Nyckeltal (mkr) 2020-12 2019-12 2018-12
Omsättning 35,5 30,9 31,9
EBIT 3,8 2,6 1,9
Balansomslutning 12,8 14,5 16,2
Soliditet 66% 72% 76%
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget har gamla anor och en stabil grund som har mycket potential som kan kryddas med nya kompetenser.
  • Bolagets långa närvaro i branschen har bidragit till mycket gott renommé bland kunder och leverantörer.
  • Många tekniska baslösningar som förenklar den dagliga driften. Till exempel ärendehanteringssystem som underlättar kommunikation med kunder. Prisjämförelse-system som bevakar konkurrenters prisförändringar.

Ditt team