Såld

Bransch:

Tjänster/Service

Region:

Stockholm

Omsättning:

100 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Välpositionerat och lönsamt elinstallationsföretag

Företagsförmedlingen har fått uppdraget att hitta nya ägare till en elinstallations-verksamhet med en stark marknadsposition belägen i Stor-Stockholm. Bolaget är en välkänd aktör och visar en god lönsamhet. Bolagets marknad är under expansion och efterfrågan på Bolagets tjänster hög. Nuvarande ägare söker en part som kan hjälpa till i Bolagets fortsatta expansion.

Verksamhet

Bolagets affärsidé är att vara en nytänkande fullservicepartner inom elteknik, elinstallation och kommunikation.

Med bas i Stor-Stockholm utför Bolaget installationer inom områdena el, data, tele, larm, styr och regler samt teknikinstallationer för allt från nyproduktion, anpassningar och reparationer till renoveringar. Bolaget har stor kompetens och erfarenhet inom nämnda områden och kan ta sig an en variation av projekt, både stora som små.

Bolaget har god förankring i regionen och upplever en stabil tillväxt. Bolagets personal är mycket kunniga och drivna. Ägarna är operativa i verksamheten.

Ekonomisk utveckling och prognos*

* OBS! Siffrorna är har ändrats av anonymitetsskäl. I PM kan siffrorna komma att vara lägre eller högre för omsättning och rörelseresultat.

Nyckeltal (mkr) P2023-12 P2022-12 P2021-12
Omsättning 116 000 111 000 100 000
EBIT % 6,6 % 6,6 % 6,4 %
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Stark underliggande tillväxt i branschen - Elinstallationer inom hela riket förväntas öka med ca 4 %* under 2022 och främst inom industriinstallationer. I Stockholm en förväntad ökning på ca 7 %*.
  • Bolaget har en stabil omsättnings- och lönsamhetsnivå med en lång historik av lojala kunder.
  • Bolagets mångsidighet och kultur har bl.a. bidragit till en hög sysselsättningsgrad och låg personalomsättning.

Ditt team