Bransch:

Handel

Region:

Stockholm

Omsättning:

20-30 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut

Välkänd och inarbetad verksamhet inom försäljning av häst/ridsportartiklar via e-handel och fysisk butik

Företagsförmedlingen har uppdraget att förmedla ett företag som är verksamt inom försäljning av häst/ridsportartiklar via webb, mässor och befintlig ridsportsbutik. Bolagets omsättning uppgick till ca 28 Mkr per 2021 med ett EBIT på ca 3 Mkr.

Verksamhet

Bolaget är marknadsledare för ett välkänt varumärke inom hästtäcken och är den tredje största återförsäljaren i världen. Bolaget marknadsför och säljer även andra kända och etablerade varumärken som t.ex. Mountain Horse, Kep, Uvex, Pikeur, Eskadron, Catago, Uhip, Hansbo, Back on Track, Equestrian Stockholm med flera. Vidare har Bolaget ett eget namnskyddat varumärke som består av en kollektion av artiklar inom läder, kläder och täcken.

I dagsläget består personalstyrkan av sju mycket kunniga, lojala, erfarna och serviceinriktade medarbetare.

Kunder

Bolagets kunder består till 90 % av privatkunder. Kundregister i webbutiken innehåller ca 25 700 kunder, därtill tillkommer butiks- och mässkunder med ca 5 000 – 10 000 kunder.

Marknad

Bolagets geografiska marknad omfattar i dag Sverige och de övriga nordiska länderna. Det finns möjlighet att bearbeta marknaderna i övriga Europa och på så sätt ytterligare öka försäljningen.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolagets har etablerade ett mycket starkt varumärke inom häst och ridsport. Sortimentet består av ett brett utbud av hästprodukter och inom hästtäcken. Produktutbudet vänder sig till både nybörjare och proffs.
  • Bolaget har en uppdaterad och tydlig webbutik där det är lätt att hitta och få tydlig information om de olika produkterna.
  • Bolaget får mycket gratisreklam från sina engagerade kunder via Sociala Medier, där stor del av Bolagets marknadsföring sker.

Ditt team