Bransch:

Tjänster/Service

Region:

Mitt

Omsättning:

10 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut

Väl inarbetad bageri- och caféverksamhet med anor från 1930-talet.

Företagsförmedlingen har uppdraget att hitta nya ägare till en välrenommerad bageri- och caféverksamhet beläget i Västmanland. Bageriet bakar bröd och bakverk med rena, naturliga råvaror på ett traditionellt och hantverksmässigt sätt. Vidare har de ett eget kök som serverar dagens lunch, varma/kalla maträtter samt smörgåstillverkning. Bolaget har även öl- och vinrättigheter.

Verksamhet

Bageriet grundades redan 1930 och har under sina verksamma år blivit ett välkänt och uppskattat bageri. Tack vare att kunder som värdesätter en lokal tillgång till hälsosamt och traditionellt bakat bröd och tårtor har verksamheten kunnat drivas och utvecklats. I dagsläget har Bolaget 9 anställda inklusive ägarna och omsatte innan Corona-pandemin ca 9 Mkr. Bolagets kunder består till största del av privatpersoner inom Västerås med omnejd men Bolaget har även en del företag, kommunen och organisationer som kunder.

Lokaler

Bolaget flyttade in i sina nuvarande lokaler i slutet september 2018. Totala lokalytan uppgår till 208 m2 och inrymmer både bageri, kök, butik och servering. Lokalerna är ljusa, fräscha och har ett fint ljusinsläpp. Det finns även möjlighet att under sommartid ha en uteservering.

Marknad

Bageribranschen har nått en relativt stabil nivå. Många mindre och medelstora företag går just nu en mycket ljus framtid till mötes. Detta beror bland annat på att kunder har blivit medvetna om fördelen med lokalt bakat bröd och närproducerat och bagerierna har skapat produkter och koncept som attraherar kunderna lokalt. Bland annat har en ny hälsotrend påverkat branschen till att använda mer naturliga och ekologiska ingredienser samt tvingat fram en utveckling av mer hälsosamma produkter. Även caféer och konditorier har haft en stark tillväxt under ett antal år där det anses som trendigt att gå på café och där de som har egen tillverkning har stora fördelar. Självklart påverkade pandemin branschen men är nu på uppgång igen. Fikakulturen har varit stark hos alla kategorier av människor, där caféer har blivit det nya vardagsrummet och en naturlig mötesplats för socialt umgänge.

Utvecklingsmöjligheter

Stort utrymme finns att arbeta mer mot företagskunder och idéer finns även om att starta en s.k. ”Coffice” som kräver minimalt med investeringar. Inom detta koncept kan Bolaget hyra ut plats i kaféet till företagare som inte kräver större kontorsutrymme och som kan sitta och arbeta på kaféet. I samarbete med begravningsbyråer och andra mindre grupper kan Bolaget erbjuda en helhetslösning av mat och fika samt även öl och vin.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolagets medarbetare är kompetenta, lojala och serviceinriktade och har mycket låg sjukfrånvaro.
  • Bolagets produkter tillverkas från grunden med naturliga råvaror vilket ligger i tiden för de medvetna kunderna.
  • Verksamheten kräver inga investeringar då lokaler, möbler och maskiner är helt nya.

Ditt team