Bransch:

Handel

Region:

Mitt

Omsättning:

26 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut

Utvecklings- och försäljningsbolag inom högkvalitativ styrkeutrusning

Företagsförmedlingen har uppdraget att hitta nya ägare till en verksamhet inom egenutvecklad styrke- och träningsutrustning främst till den svenska marknaden. Produkterna innefattar allt från stora maskiner för gymmiljöer till mindre utrustning för hemmamiljöer.

Verksamhet

Bolaget har alltid haft som syfte och mål att utveckla personanpassade träningsmaskiner med rätt biomekanik och ergonomi, som ger maximal träningseffekt och minimal skaderisk. Förutom egenutvecklade styrkeutrustning är Bolaget agent för flertalet andra etablerade märken inom gymutrustning. Kunderna består av gym, rehabiliteringsanläggningar, kommuner, landsting, företag samt privatpersoner. Kunderna finns främst i hela Sverige och till viss del export. Bolaget har i dagsläget 16 anställda medarbetare. Samtliga medarbetare besitter stor kompetens och erbjuder sina kunder hög servicenivå. Bolaget har nått ett stadie där de är redo att expandera verksamheten ytterligare, både i Sverige och utomlands och ser att de egenutvecklade produkterna har stor potential för lansering i Europa och övriga världen. För detta krävs resurser i form av kapital och erfarenhet av exportförsäljning.

Marknad

Bolaget säljer sina produkter över hela Sverige med undantag för Västra Sverige. Bedömningen är att det finns stora möjligheter med att expandera med produkter på den europeiska marknaden. Genom att anställa fler säljare och adressera hela landet samt anlita en dedikerad exportsäljare, finns goda möjligheter att nå ut till fler kunder och öka tillväxten väsentligt. Vidare finns möjligheter att fokusera mer på premiumsegment, men även det kundsegment som värdesätter personanpassad utrustning och svenskutvecklade produkter extra högt.

Ekonomisk information

Bolagets omsättning uppgick per 2018 till ca 26,5 mkr med ett rörelseresultat på ca 0,5 mkr.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Upparbetat och starkt varumärke
  • Stora expansionsmöjligheter, främst på den europeiska marknaden men även i övriga världen.
  • Effektiva utvecklingsprocesser och en väl fungerande organisation

Ditt team