Såld

Bransch:

Tjänster/Service

Region:

Väst

Omsättning:

30 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Unikt utbildningföretag med högt anseende och god lönsamhet.

Välrenommerad verksamhet med inarbetat namn som bedriver yrkesutbildning (YH) i helt nya lokaler i Västsverige. Bolaget har god lönsamhet med positiv utveckling under flertalet år. Omsättningen har under de senaste verksamma åren uppgått till närmare 30 MSEK med ett rörelseresultat på ca 6 MSEK.

Verksamhet

Varje vecka är det ca 1 500 kurselever på skolan på dagtid och ca 200 vuxen- och barnkurser på kvällstid och helg. Skolan erbjuder en 3-årig yrkesutbildning. Utbildningen sker i nära samarbete med branschen, utformad för att leda till arbete inom utbildningsområdet. Skolan har fått utbildningen godkänd enligt SeQf nivå 6. Detta betyder att utbildningen är nivåplacerad på samma nivå som en kandidatexamen eller Bachelor of Arts.

Lokaler

Verksamheten bedrivs i hyrda, helt nya, moderna och väl anpassade lokaler på ca 1 500 m2 strategiskt belägna i en stad i Västra Sverige.

Utvecklingspotential

Utvecklingsmöjligheterna är mycket goda och en ansökan för ytterligare en YH-utbildning är inskickad. Efterfrågan på den kompetensen är stor på marknaden och skolan har goda förhoppningar om att kunna starta denna till våren 2022. Skolan har även internationella sökanden och överväger också att anpassa utbildningen språkmässigt för att hantera detta.

Medarbetare

Koncernen har i dagsläget 15 anställda medarbetare på dagtid samt 45 timanställda medarbetare på kvällstid. Skolans lärare är välutbildade och är, eller har varit, verksamma inom sin spetskompetens.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Hög kvalitet (elever från hela Norden och även sökande från övriga Europa)
  • Attraherar duktiga pedagoger, en drömarbetsplats för många
  • Nya attraktiva lokaler

Ditt team