Såld

Bransch:

Tillverkning/Industri

Region:

Norra Norrland

Omsättning:

13 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Tillverkning och försäljning av ergonomiska produkter för industrisektorn

Konkurrenskraftigt bolag inom tillverkning och försäljning av ergonomiska produkter med kunder inom industri-sektorn. Bolaget levererar produkter till serviceverkstäder där höga krav ställs säkerhet och effektivitet. Bolaget levererar även produkter till den tillverkande industrin där höga krav ställs på produktivitet och ergonomi.

Verksamhet

Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför utrustning för att öka produktiviteten och förbättra ergonomin för sina kunder. Bolaget har i dagsläget fem anställda medarbetare inom svetsning och montering av Bolagets produkter. Produkter finns representerade runt om i världen. Bolagets geografiska marknad omfattar i dagsläget Sverige, Europa, Asien, Sydamerika och Nordamerika.

Kunder & marknad

Kunderna finns främst inom tillverkningsindustrin och eftermarknadsindustrin. Bolaget har för närvarande sex återförsäljare, lokaliserade i USA, Spanien, Tyskland, Tjeckien, Norge och Finland. I övrigt så hanterar Bolaget själva all lokal- och exportförsäljning. En stor del av försäljningen är återkommande kunder. Utvecklingen mot produkter som främjar god arbetsmiljö fortsätter vilket kommer att gynna Bolaget och de produkter de tillverkar.

Utvecklingsmöjligheter

Utvecklingsmöjligheter finns främst inom uppbyggnaden av ett återförsäljarnätverk i Europa samt uppbyggnaden av en egen serviceorganisation.

Ekonomisk utveckling

Bolagets omsättning för det senaste året uppgick till ca 12,7 Mkr med ett rörelseresultat på ca 1,4 Mkr. Verksamheten bedrevs tidigare i två separata bolag därav skillnaden i omsättning mellan åren 2016 och 2017.

Nyckeltal (mkr) Prel. 2018 2017 2016
Omsättning 12,7 12,2 7,6
Rörelseresultat 1,4 1,1
Balansomslutning 4,8 5,7 5,8
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget erbjuder högkvalitativa produkter
  • Produktionen är flexibel
  • Produkterna har en stor eftermarknad vilket ger kompletterande intäkter

Ditt team