Såld

Bransch:

Handel

Region:

Väst

Omsättning:

50-70 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Skalbar B2B-försäljning av sportartiklar. Unik plattform med 20 års stabil och lönsam tillväxt.

Företagsförmedlingen har fått i uppdrag att förmedla en verksamhet inom försäljning av sportartiklar och tillhörande konfektion. Försäljningen består främst av B2B med flerårsavtal, e-handel och även fysisk butik. Verksamheten har ett starkt varumärke som blivit ett begrepp inom sin kategori. Bolagets omsättning passerade 2019 60 Mkr och har en lång historik av stark tillväxt med goda rörelseresultat.

Verksamhet

Ledande, nischad leverantör av sportartiklar till idrottsföreningar och idrottsutövare med Sverige som huvudmarknad. Bolagets affärsmodell består främst av s.k. Team-försäljning till idrottsföreningar. Bolaget har ett brett utbud av produkter och väl inarbetade inköpskanaler med många ledande varumärken såsom t.ex. Adidas, Puma samt eget varumärke och produktioner med goda marginaler. Bolaget har ca 25 anställda.

Marknad

Bolaget var tidiga med användandet av sociala mediet i sin försäljning och marknadsföring och är mycket aktiva inom marknadsföring via SoMe-kanalerna.

Möjligheter

Bolagets ägare söker stabil huvudägare som kan bidra till att växla upp tillväxten i e-handeln och vidareutveckla affärsmodellen i B2B-försäljningen. Här finns stora möjligheter att växa B2B-försäljningen till angränsande kategorier vilket redan påbörjats. Det finns ett starkt fundament i Bolaget att bygga vidare på och de senaste årens ”centralisering” inom sporthandeln gynnar fortsatt Bolagets affärsmodell.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget har haft en stadig tillväxt under sina verksamma år, både omsättnings- och resultatmässigt.
  • Bolaget är skuldfritt, alla delar är lönsamma och växande, så även en mindre del genom export.
  • Den ständiga tillväxten har skapat behov av investeringar och förändringar vilket Bolaget har bemött genom att kontinuerligt utöka sin organisation och anpassat resurserna efter tillväxt.

Ditt team