Såld

Bransch:

Handel

Region:

Stockholm

Omsättning:

270 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Mycket välrenommerad bilhandel i Stockholmsområdet

Företagsförmedlingen har nöjet att förmedla en verksamhet inom försäljning av begagnade bilar via två bilhallar, belägna i Stockholmsområdet. Bolaget är anslutna till Motorbranschens Riksorganisation och fokuserar mycket på kundnöjdhet och kvalitet. Bolaget säljer mellan 2 500 – 3 000 bilar om året.

Till Pressmeddelande>

Verksamhet

Bolagets affärsidé och målsättning är att sälja bra bilar till konkurrenskraftiga priser. Verksamhet bedrivs i ändamålsenliga och moderna försäljningsanläggningar med 14 st. kundfokuserade medarbetare. Finansiering av bilköp erbjuds via DNB, Nordea Finans och Santander. Bolaget har under sina verksamma år byggt upp stabila och långsiktiga relationer med flertalet välkända och välrenommerade underleverantörer/samarbetspartners. Bolagets medlemskap i MRF gagnar för varudeklarerade bilar med garanti vilket är en trygghet för kunderna. Bilarna är även rekonditionerade och undersökta av Bolagets egen verkstad. Ca 95% av omsättningen utgörs av bilförsäljning och resterande 5 % av verkstadsarbeten. Det finns därmed stor potential att ytterligare utveckla verkstadsdelen.

Kunder

Bolagets kunder består till största del av privatpersoner med spridd geografi i landet, men huvudsakligen inom ett område på ca 50 mils radie. Bolaget säljer mellan ca 2 500 till 3 000 bilar per år. Under 2018 sålde Bolaget totalt ca 2 289 st bilar. Under 2019 beräknas antalet sålda bilar uppgå till ca 2 500-2 600 st.

Marknad

Begagnat marknaden spås att bli ännu starkare framöver med tanke på de skattehöjningar som drabbar nya bilar. Bolaget köper idag bara bilar i Stockholmsområdet men har muskler att etablera sig i södra Sverige där marknaden är stark. Möjlighet finns även kunna skicka bilar från söder till norr då marknaden i norra Sverige och söder skiljer sig väldigt mycket och på så sätt öka marginalerna ytterligare. Bilarna presenteras på flera olika annonssajter på nätet, t.ex Blocket, Bytbil.com med flera. Bolaget var en av de första bilhandlare som annonserade ut sina fordon på annonssajter.

Ekonomisk information

Bolaget hade under 2018 en omsättning på ca 270 mkr. 2019 års omsättning beräknas uppgå till ca 250-270 miljoner.

Nyckeltal (mkr) 2019 2018 2017
Omsättning 270 190 160
EBIT 7 2 2
Balansomslutning 33 27 23
Soliditet 67 % 66 % 72 %
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget är tryggt och stabilt.
  • Bolaget har satsat mycket på kundbemötande och service och har under sina verksamma år byggt upp ett mycket gott renommé på marknaden med stor kundnöjdhet.
  • Bolaget har en kompetent och serviceinriktad personal som brinner för kundservice och bemötande. De är behjälpliga och har en genuin känsla för ansvarstagande och service.

Ditt team