Såld

Bransch:

Bygg- och anläggning

Region:

Öst

Omsättning:

20 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Mycket lönsamt bolag inom relining

Företagsförmedling har uppdraget att förmedla ledande specialistföretag inom relining med uppdrag från Stockholm ner till Linköping längs med E4an. Bolaget arbetar med samtliga reliningsmetoder på marknaden och erbjuder även tjänster inom rörinspektion, rörfräsning, avloppsspolning och VVS-arbeten.

Till pressmeddelande

Verksamhet

Bolaget är specialister på relining och har under sina verksamma år genomfört hundratals uppdrag åt fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och villaägare. Verksamheten utgår från Norrköping och Stockholm men Bolaget är även verksamhet i Linköping och Nyköping. Relining eller rörinfodring är ett samlingsnamn på ett flertal metoder för att invändigt renovera rörledningar/avloppssystem. Relining innebär att rören rensas och infodras istället för att bytas ut. Metoden används både för rör inom byggnader och under mark. Relining är billigare och enklare att genomföra än ett stambyte vilket är en av orsakerna till att det är en växande bransch. Uppskattningsvis är kostnaden ca 1/3 av priset jämfört med stambyte. Bolaget arbetar med samtliga reliningsmetoder på marknaden Utöver relining utför man även rörinspektioner, rörfräsning, avloppsspolning och VVS-arbeten. Alla uppdrag som Bolaget utför görs med största noggrannhet, hög kompentens och modern teknik vilket alltid garanterar kunden ett riktigt bra slutresultat. Bolaget har idag utöver ägaren två nyckelmedarbetare i arbetsledande positioner som har mycket djup erfarenhet av branschen. Utöver ägaren och nyckelmedarbetarna så har Bolaget en stabil personalstyrka med gedigen kunskap och gott engagemang.

Marknad

Marknaden för relining växer och Bolaget har en liten marknadsandel så möjligheterna till expansion är stora. Förutom möjligheten att växa geografiskt så ger OVK bestämmelserna och möjligheten till relining inom ventilationsbranschen en enorm potentiell marknad att expandera till.

Ekonomisk information

* Rörelseresultatet för 2017 är belastat med management fee på 3 Mkr från moderbolaget och personalkostnaderna är ca 1 Mkr lägre än vad som är marknadsmässigt. Ett normaliserat Rörelseresultat för 2017 är därför ca 2 Mkr högre, alltså ca 7 Mkr.

Nyckeltal (mkr) 2017-12 2016-12 2015-12
Omsättning 20,0 19,0 12,0
Rörelseresultat 5,0* 7,5 4,5
Balansomslutning 15,0 13,0 6,0
Soliditet 75 % 70 % 70 %
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget är ett av branschens ekonomiskt starkaste bolag med exceptionellt bra lönsamhet och både UC:s högsta kreditvärdighet samt AAA-Rating från Bisnode.
  • Bolaget har under sina verksamma år byggt upp goda och långsiktiga relationer med kunder, samarbetspartners och leverantörer.
  • Bolaget är mycket väl utrustat och har god ordning på maskiner och inventarier vilket leder till ett lågt investeringsbehov framöver.

Ditt team