Såld

Bransch:

Handel

Region:

Väst

Omsättning:

60-90 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Modern aktör med hög kompetens inom kontorsmaskiner, kassasystem och IT.

Företagsförmedlingen har i uppdrag att förmedla en ledande leverantör av lösningar till kontor för utskrifter och IT. Kunderna består av företag, stat och kommun. Verksamheten kan delas in i fem affärsområden, print, supplies, betalningslösningar, skärm och videomöten samt service/eftermarknad.

Verksamhet

Bolaget är återförsäljare av produkter och säljer flertalet kända märken inom områdena skrivare, kopiatorer och tillhörande toners, kassasystem, frankeringsmaskiner samt ergonomiska datortillbehör. De varumärken som Bolaget marknadsför är av högsta kvalitet och väl etablerade på marknaden. Bolagets övergripande marknadsstrategi är att sälja och marknadsföra produkter som har en eftermarknad och erbjuda tillhörande serviceorganisation. Eftermarknaden består av toner, supplies, service och licenser/mjukvaror.

Bolaget har ett tiotal anställda medarbetare. Försäljningen sker dels med ramavtal genom offentlig upphandling, dels via uppsökande verksamhet med egna säljare samt på rekommendationer från befintliga eller tidigare kunder

Bolagets huvudsakliga geografiska marknad är Västra Götaland då Bolagets starkaste återförsäljaravtal omfattar större delar av regionen. Inom produktområdet Supplies har Bolaget hela Sverige som marknad. Bolagets främsta målgrupp består av små och medelstora kunder samt offentlig sektor. Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom Bolagets samtliga affärsområden, samt genom potentiell korsförsäljning tillsammans med bolag inom IT.

Ekonomisk information

Omsättningen har under de senaste åren uppgått till mellan ca 60 – 90 mkr med ett rörelseresultat på 10 – 15 mkr.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget är ett väletablerat och erkänt företag på marknaden.
  • Bolaget har den mindre aktörens fördelar med flexibilitet och hög kundservicenivå.
  • Många av Bolagets nya kunder inkommer på rekommendation av befintliga kunder.

Ditt team