Såld

Bransch:

Bygg- och anläggning

Region:

Stockholm

Omsättning:

20 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Lönsamt nischbolag inom golvläggningsbranschen

Mycket stabilt och lönsamt bolag som verkar inom golvläggningsbranschen. Bolaget erbjuder sina tjänster främst till industrier, fastighetsägare, byggbolag samt butiksägare.

Till pressmeddelande

Verksamhet

Bolaget har specialistkompetens inom slitstarka beläggningar såsom industri-, parkerings-, butiks- och lagergolv. Bolaget erbjuder ett brett tjänsteutbud inom slitstarka golvbeläggningar för professionellt bruk. Bland annat lägger man industri-, parkerings-, butiks- och lagergolv på entrepenad åt större och mindre byggbolag. Återkommande kunder återfinns även bland fastighetsägare, restaurang- och butiksägare som alla kräver snabb och flexibel service. Bolaget erbjuder sina tjänster dygnet runt på årets alla dagar. Bolaget har nio anställda varav sju golvläggare på heltid. Bolaget bedriver verksamheten i en hyrd fastighet som inrymmer kontor, lager och personalutrymmen.

Ekonomisk utveckling

Bolaget omsätter ca 20 mkr och har de senaste tre åren uppvisat ett rörelseresultat om ca 4 mkr i genomsnitt. Verksamheten har en historiskt positiv utveckling med en stabil omsättning och mycket god vinstnivå. Bolaget har sedan starten alltid visat vinst. Vinstmarginalen har under de senaste åren ökat och ligger för närvarande branschmässigt väldigt högt. Prognosen för innevarande år ser lika bra ut.

Kunder och marknad

Bolaget har genom återkommande kunder skapat en stark marknadsposition på den lokala marknaden i Storstockholm/Mälardalen. En branscherfarenhet på över 20 år i kombination med att bolaget fokuserar på kunskap, service och mycket hög tillgänglighet har resulterat i återkommande kunder vilket resulterat i en stark marknadsposition på den lokala hemmamarknaden.

Nyckeltal (mkr) 2016-06P 2015-06P 2014-06P
Omsättning 19,3 20,2 23,0
EBIT 3,9 3,9 5,2
Antal anställda 9 8 8
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Stabilt bolag med mycket god lönsamhet – bolaget redovisar en stark ekonomisk utveckling.
  • Stor och återkommande kundbas utan beroende av enstaka kunder.
  • Lokalt starkt varumärke – välkänt och med ett mycket gott rykte på marknaden.

Ditt team